Μητσοτάκης: Παραδέχεται καθυστερήσεις στα εμβόλια με ..χυδαία επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ-Επιχείρησε να του χρεώσει και το φιάσκο της Θεσ/νίκης!

Εριστικός εμφανίστηκε κατά τη δευτερολογία του ο πρωθυπουργός, επιβεβαιώνοντας πως δεν ανέχεται την κριτική από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Ο πρωθυπουργός χρησιμοποιώντας προσβλητικούς χαρακτηρισμούς κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα για χυδαιότητα και  «για ανακρίβειες, επιλεκτικά στοιχεία και παντελή έλλειψη δημιουργικής πρότασης πέραν αυτονόητων γενικολογιών που θα ταίριαζαν σε έκθεση παιδιού γυμνασίου αλλά δεν ταιριάζουν σε έναν τέως πρωθυπουργό».

Είπε ακόμη ότι οι προτάσεις του κ. Τσίπρα «εξαντλήθηκαν στο να κάνουμε παραπάνω προσλήψεις στο ΕΣΥ και περισσότερα τεστ» ενώ κατηγόρησε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι απομόνωσε την κατάσταση στη Θεσσαλονίκη «λέγοντας ανακρίβειες».

Υποστήριξε ότι έχει αναλάβει το μερίδιο των ευθυνών που του αναλογούσαν και εντός Βουλής δηλώνοντας «Εγώ είπα ότι δεν είδα κανέναν από την αντιπολίτευση να τα εισηγείται αυτά τα μέτρα. Είπατε ποτέ κ. Τσιπρα τότε, να κλείσει η Θεσσαλονίκη; Θέλετε όμως να είστε αρεστός στους μαγαζάτορες και να ασκείτε κριτική εκ των υστέρων. Υπήρχαν όντως κάποιοι λοιμωξιολόγοι και κάποιοι τοπικοί παράγοντες που ζητούσαν να κλείσει η Θεσσαλονίκη νωρίτερα. Η εισήγηση όμως της επιτροπής των λοιμωξιολόγων δεν ήταν αυτή. Την έξαρση των κρουσμάτων την είδαμε αργότερα. Κι όταν ισχυρίζεστε ότι τάχα δεν θέλετε να κάνετε πολιτική επάνω στους νεκρούς, κάνετε ακριβώς το ανάποδο με χυδαίο τρόπο».

Αρνούμενος να δει κατάματα την πραγματικότητα ο Κυριάκος Μητσοτάκης έσπευσε να ισχυριστεί ότι η αντιπολίτευση επικαλείται ένα χρονικό σημείο από το τέλος Νοεμβρίου έως τις αρχές Δεκεμβρίου που η χώρα ήταν «όντως πάνω από το μέσο όρο σε θανάτους στην ΕΕ. Σε όλο το υπόλοιπο διάστημα όμως ήμασταν καλύτερα από την ΕΕ. Απομονώνετε μια εβδομάδα που πήγαν χειρότερα τα πράγματα, και αυτό δεν είναι μόνο άδικο, αλλά και παντελώς αναξιοπρεπές».

Μάλιστα επανέλαβε κατά τη δευτερολογία του αρκετές φορές αυτό το σημείο, θέλοντας να πείσει ότι τα όποια λάθη της κυβέρνησης έχουν γίνει είναι… περασμένα ξεχασμένα.

Επιμένοντας, όμως, στο αφήγημα ότι «παντού τα ίδια συμβαίνουν» ο πρωθυπουργός αρνήθηκε εκ νέου την κριτική στις αλλοπρόσαλλες αποφάσεις της κυβέρνησης και τα lockdown ακορντεόν, δίνοντας παραδείγματα από άλλες χώρες της Ευρώπης.

Κατηγόρησε, ακόμη, τον Αλέξη Τσίπρα ότι υπονομεύει την εθνική προσπάθεια για τον εμβολιασμό των πολιτών, όμως παραδέχθηκε τις καθυστερήσεις στους εμβολιασμούς δηλώνοντας «πάμε όσο γρήγορα μας επιτρέπουν οι δόσεις που παραλαμβάνουμε»

«Τα εμβόλια που παραλαμβάνουμε είναι διδοσικά (δυο δόσεις). Οπότε δεν μπορούμε να ξοδέψουμε όλα τα εμβόλια που έχουμε στη διάθεσή μας σήμερα διότι δεν γνωρίζουμε με βεβαιότητα εάν οι εταιρείες μπορούν να τηρήσουν τις ημερομηνίες παράδοσης που έχουν δεσμευθεί. Σήμερα η Pfizer ενημέρωσε την ΕΕ ότι δυστυχώς θα λάβουμε λιγότερα εμβόλια από αυτά που έχουμε προγραμματίσει. Εάν είχαμε προγραμματίσει περισσότερα εμβόλια υπήρχε ο κίνδυνος να μην κάνουν τον δεύτερο εμβολιασμό όλοι όσοι κάνανε την πρώτη δόση» είπε  ο πρωθυπουργός χαρακτηριστικά.

Όμως σε αυτό το σημείο φρόντισε να γκρεμίσει μόνος του το όποιο αφήγημα περί ετοιμότητας και οργάνωσης γύρω από τον εμβολιασμό, καθώς παραδέχθηκε ότι «Δεν μπορώ να είμαι σίγουρος ότι οι εταιρείες θα τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους για τον αριθμό εμβολίων που θα παραδώσουν».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here