Μητσοτάκης: Lockdown σε μπαρ και νυχτερινή διασκέδαση μέχρι το εμβόλιο-Κλειστά τα σχολεία όσο μας λένε οι ειδικοί

Το λουκέτο στα μπαρ αλλά και σε όλα τα επαγγέλματα και επιχειρήσεις που έχουν σχέση με την νυχτερινή διασκέδαση φαίνεται ότι θα μείνει για αρκετό καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε δεν πρόκειται να ανοίξουν πριν έρθει το εμβόλιο ενάντια στον κορωνοϊό. Αναφερόμενος στο άνοιγμα των σχολείων, ο πρωθυπουργός είπε ότι «θα κρατήσω κλειστά τα σχολεία όσο μου πουν οι ειδικοί».

Μιλώντας στο 31ου Greek Economic Summit ο πρωθυπουργός ανέφερε: «Στην περίπτωση της Ελλάδας, ελπίζω πως πήραμε το μάθημά μας. Καθώς τα πήγαμε εξαιρετικά καλά στην πρώτη φάση, νομίζω πως χαλαρώσαμε ελαφρά κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και τώρα βλέπουμε τις συνέπειες αυτού του εφησυχασμού. Οπότε, ελπίζω πως καθώς βγαίνουμε από το δεύτερο lockdown, θα είμαστε πολύ πιο προσεκτικοί.

Αλλά πάλι χρειάζεται να γνωρίζουμε το γεγονός πως ορισμένες οικονομικές δραστηριότητες δεν θα λειτουργήσουν ώσπου να έχουμε το εμβόλιο, όπως η νυχτερινή διασκέδαση, τα μπαρ και η μεταμεσονύχτια διασκέδαση. Δεν μπορούμε να έχουμε συνωστισμό ανθρώπων σε μπαρ ώσπου να διαθέτουμε το εμβόλιο».

Αναφορικά με το άνοιγμα του λιανεμπορίου, ο Κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι αυτό θα γίνει με συγκεκριμένους περιορισμούς που θα ισχύουν μέχρι να έρθει το εμβόλιο.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here