Μητσοτάκης: Καταγγέλλει για ανικανότητα την κυβέρνηση, ξαναζητά εκλογές

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI(Τ. ΜΠΟΛΑΡΗ)

Ακούραστος επαναλαμβάνει σαν κολλημένη βελόνα, το αίτημα του για παραίτηση της κυβέρνησης και εκλογές ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυρ. Μητσοτάκης, αποδεικνύοντας ότι δεν έχει τίποτα άλλα ως πολιτική πρόταση.

«Αφού έχετε ηττηθεί, παραδώστε την εξουσία στον λαό», είπε μιλώντας στη Βουλή για τις τροπολογίες-προαπαιτούμενα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόσθεσε: «Κάντε εκλογές και δώστε την ευκαιρία στον λαό να αποφασίσει».

«Μόνοι σας σηκώσατε ψηλά το θέμα του χρέους στους βουλευτές σας για να έρθουν να ψηφίσουν τα μέτρα», σημείωσε ο πρόεδρος της Ν.Δ.

Κατήγγειλε επίσης ότι η κυβέρνηση περιφρονεί συστηματικά τη Βουλή. «Τα είπαμε όταν έπρεπε αλλά τίποτα δεν σταματά μια κυβέρνηση που δεν δείχνει σεβασμό στη λειτουργία του κοινοβουλίου. Υπουργοί που έλεγαν άλλα δεν ντρέπονται να βάλουν την υπογραφή τους σε τροπολογίες που γράφουν «εκπρόθεσμη»», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

«Εισάγετε δημοσιονομικές τροπολογίες σε κύρωση συνθήκης για την αλιεία. Πέρα από την κακοποίηση των θεσμών, υπάρχει και το στοιχείο του γελοίου», συμπλήρωσε, ενώ πρόσθεσε ότι «προσπαθείτε να κρυφτείτε όμως η κοινωνία σας βλέπει. Όσο και αν ο κ. Τσακαλώτος είπε κατά την ψήφιση των μέτρων ότι η κοινωνία «βλέπει Survivor»».

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε επιπλέον ότι η χώρα θα είχε μπει στο QE από το 2015 αν δεν είχε μεσολαβήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ την οποία κατηγόρησε ότι «ξεχνά μονίμως να πει ότι η ίδια συμφώνησε, τον Μάιο του 2016, οι αποφάσεις για το χρέος να ληφθούν μετά το τέλος του προγράμματος».

Καταλήγοντας, επεσήμανε ότι η χώρα «δεν σταματά να πληρώνει τα χρόνια που είσαστε στην εξουσία» και επανέλαβε ότι «μόνο μέσα από εκλογές μπορεί να προκύψει μια κυβέρνηση αποφασισμένη να κάνει αλλαγές».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here