Μητσοτάκης κατά κυβέρνησης: Πήρε πολλά από τη μία τσέπη, δίνει ελάχιστα στην άλλη-20 νεκροί κι ούτε μια παραίτηση-Είστε ανίκανοι κι ανάλγητοι

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI/Γ. ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Σφοδρή εφ΄όλης της ύλης επίθεση στη κυβέρνηση, εξαπέλυσε από τη Βουλή ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυρ. Μητσοτάκης, χαρακτηρίζοντας την Ελλάδα ακυβέρνητη πολιτεία.  Μιλώντας για τι νομοσχέδιο του κοινωνικού μερίσματος, το οποίο υπερψηφίζει η ΝΔ, οκ. Μητσοτάκης,  καταλόγισε στην κυβέρνηση πως «πήρε πολλά από τη μία τσέπη για να δώσει ελάχιστα στην άλλη». Ο πρόεδρος της ΝΔ επιτέθηκε στον πρωθυπουργό για τις φονικές πλημμύρες της Μάνδρας καταλογίζοντας του ευθύνες ενώ έκανε αναφορά στην είσοδο Ρουβίκωνα στο Πεντάγωνο και τον τραυματισμό της δικηγόρου στα Εξάρχεια.

«Δουλειά σας είναι να διεκδικείτε μικρότερα πλεονάσματα και όχι να χαίρεστε όταν τα πλεονάσματα είναι μεγαλύτερα από όσο είχατε συμφωνήσει», υπογράμμισε.

«20 νεκροί και ούτε μία παραίτηση. Η αρμόδια περιφερειάρχης προσφεύγει στη δικαιοσύνη, μάλλον κατά του εαυτού της», σημείωσε αναφερόμενος στις πλημμύρες στη Δυτική Αττική, ενώ καταλόγισε στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ότι έφυγε για την Σουηδία και στον υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη ότι «δεν έκρινε σκόπιμο να γυρίσει από την Αμερική». «Δεν είστε μόνο ανίκανοι, είστε και ανάλγητοι», πρόσθεσε.

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν, σε ό,τι αφορά τα αντιπλημμυρικά έργα που δεν έγιναν στην περιοχή, σημειώνοντας ότι είχαν εγκριθεί παρεμβάσεις οι οποίες δεν υλοποιήθηκαν.

«Γιατί δεν έγιναν τα απαραίτητα έργα συγκράτησης εδαφών; Γιατί φτάσαμε να θρηνήσουμε 20 νεκρούς; Γιατί δεν ειδοποιήθηκαν έγκαιρα οι κάτοικοι; Γιατί δεν έκλεισαν κάποιοι δρόμοι; Τα ερωτήματα περιμένουν απάντηση και θα τα θέτουμε μέχρι να πάρουμε απάντηση», ανέφερε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«20 νεκροί και ο πρωθυπουργός έφυγε για τη Σουηδία. Είναι απών από κάθε φυσική καταστροφή», είπε ο πρόεδρος της Ν.Δ., κάνοντας λόγο για ένα «γρήγορο πέρασμα» από τις πληγέντες περιοχές του κ. Τσίπρα, στον οποίο καταλόγισε ότι αποφεύγει να συναντηθεί με τους πολίτες.

Όπως πρόσθεσε, «σε αντίθεση με εσάς εμείς φερθήκαμε με απόλυτη υπευθυνότητα. Συστήσαμε Επιτροπή Ειδικών και προτείναμε σειρά μέτρων άμεσης ανακούφισης».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξαπέλυσε βέλη κατά της κυβέρνησης, αναφερόμενος στο περιστατικό τραυματισμού της δικηγόρου από φωτοβολίδα στα Εξάρχεια, αλλά και στην εισβολή μελών του «Ρουβίκωνα» στον προαύλιο χώρο του υπουργείο Άμυνας.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here