Μητσοτάκης καλύπτει τα fake news για το νόμο Παρασκευόπουλο-Με εντολή Μαξίμου η επιχείρηση άθλιας προπαγάνδας

Τελικά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν κάλυψε απλώς τον διευθυντή του γραφείου Τύπου της ΝΔ, που έγινε ρεζίλι με τα νέα ψέματα και τον ισχυρισμό ότι δεν είχε χρόνο να τσεκάρει την είδηση για τον νόμο Παρασκευόπουλου. Αντίθετα, απέδειξε ότι τα fake news παραμένουν κεντρική γραμμή του Μαξίμου και ότι ο ίδιος βρίσκεται στην πραγματικότητα πίσω από τη γαλάζια προπαγάνδα.

«Αποφυλακίσεις κρατουμένων έγιναν ευκολότερες με ρυθμίσεις της προηγούμενης κυβέρνησης» υποστήριξε με θράσος ο πρωθυπουργός, στην εισαγωγική του τοποθέτηση στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, . Ισχυρίστηκε δε ότι «παλαιότερες ευεργετικές διατάξεις υπερισχύουν των μεταγενέστερων έστω και αν έχουν ισχύσει για μία ημέρα».

Μάλιστα, μία ημέρα μετά τη δημοσκόπηση-κόλαφο, που έδειξε ότι οι πολίτες ένιωθαν περισσότερη ασφάλεια επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, έσπευσε να δώσει συγχαρητήρια στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη για τη «διαλεύκανση πρόσφατων υποθέσεων»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε το τροπάρι ότι η κυβέρνηση «έχει ανατάξει το βασικό κύμα λαθών που είχαν οι εσπευσμένες και με προεκλογική σκοπιμότητα αλλαγές του Ποινικού Κώδικα, που είχε δρομολογήσει η προηγούμενη κυβέρνηση». Στο πλαίσιο αυτό είπε ότι σύντομα θα υπάρξει η τοποθέτηση της Επιτροπής Διαρκούς Παρακολούθησης Κωδίκων, «ώστε να θεραπευτούν οι όποιες αστοχίες παραμένουν».

Στο επίκεντρο του υπουργικού συμβουλίου τέθηκαν παράλληλα ο οδοστρωτήρας της επικουρικής ασφάλισης και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Με παραπλανητική διάθεση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε λόγο για «ένα σύστημα το οποίο ισχύει σχεδόν σε όλα τα κράτη του ανεπτυγμένου κόσμου», με αφορμή την εισαγωγή του κεφαλαιοποιητικού πυλώνα.

Τέλος, σε ό,τι αφορά το νομοσχέδιο για το «νέο σχολείο» ο πρωθυπουργός έστειλε σαφές απειλητικό μήνυμα στους εκπαιδευτικούς: «Οι διδάσκοντες να αξιολογούν αλλά και να αξιολογούνται σωστά» υποστήριξε χαρακτηριστικά.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here