Μητσοτάκης για τους Έλληνες στρατιωτικούς: Να επιστρέψουν άμεσα, απαράδεκτη η συνεχιζόμενη κράτησή τους-Η κυβέρνηση υποτίμησε το περιστατικό

Απαράδεκτη χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυρ. Μητσοτάκης, τη συνεχιζόμενη κράτηση των Ελλήνων στρατιωτικών από τις τουρκικές αρχές. «Δηλητηριάζει τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Ανάλογα περιστατικά συνέβαιναν πάντα και επιλύονταν γρήγορα και με καλή διάθεση από τις δύο χώρες» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Όπως σημείωσε, εξάλλου, από τη Σύμη όπου βρέθηκε το πρωί της Τρίτης «την εποχή της δορυφορικής τεχνολογίας είναι παντελώς ανυπόστατος κάθε ισχυρισμός περί κατασκοπίας από ένστολους».

«Περιμένουμε να επιστρέψουν αμέσως και ασφαλείς» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης καλώντας τους αρμόδιους υπουργούς «έστω και με καθυστέρηση να πράξουν όσα πρέπει και να τελειώσει εδώ η ανεπίτρεπτη ομηρία τους».

Αν και, όπως είπε, δεν ήθελε να διευρύνει την κριτική του στην κυβέρνηση για τα εθνικά θέματα από εδώ από την ακριτική Σύμη  «αλλά είναι προφανές ότι υποτίμησε το περιστατικό και τη διαρκώς κλιμακούμενη επιθετικότητα των Τούρκων στο Αιγαίο και την Κύπρο».

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here