Μητσοτάκης: Εθνικό ζήτημα η αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων

Με την Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος συναντήθηκε το πρωί του Σαββάτου ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Εξέφρασε τη στήριξή του στον αγώνα της να διεθνοποιήσει το ζήτημα της Γενοκτονίας των Ποντίων, ενώ δεσμεύτηκε ότι η Νέα Δημοκρατία θα στηρίξει με τη συμμετοχή της τόσο στην Ευρωβουλή, όσο και σε όλα τα διεθνή fora τον αγώνα που κάνουν οι ενώσεις και τα σωματεία των Ποντίων, ώστε «μέσα από την αναγνώριση αυτής της μεγάλης τραγωδίας να επουλωθούν οι πληγές του παρελθόντος».

Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι της Παμποντιακής Ομοσπονδίας ενημέρωσαν τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας για τις δράσεις τους και ζήτησαν την αρωγή του στην προσπάθεια που καταβάλλουν ενόψει και της συμπλήρωσης φέτος, τη 19η Μαΐου,100 χρόνων από την ημερομηνία ορόσημο που συμβολίζει τη Γενοκτονία των Ποντίων στη Μικρά Ασία.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε πως «η σωστή ανάγνωση της ιστορίας και η απόδοση τιμής και αναγνώρισης στα θύματα των γενοκτονιών αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για να προχωρήσουμε μπροστά. Και θέλω να γνωρίζει ο πρόεδρος, η Ομοσπονδία, όλα τα σωματεία της βάσης του Ποντιακού Ελληνισμού, ότι σε αυτή την προσπάθεια που κάνουμε, θα είμαστε κοντά τους. Και εύχομαι πραγματικά  η προσπάθεια αυτή να βρει συνολικά διακομματική αναγνώριση, το ζήτημα δεν είναι κομματικό, είναι ζήτημα εθνικό και έτσι θα αντιμετωπιστεί από εμένα προσωπικά και, εφόσον μας εμπιστευτούν οι Έλληνες πολίτες, από την επόμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here