Μητσοτάκης: Εθνική υποχώρηση-Θα αγωνιστώ για να αμβλύνω τις αρνητικές συνέπειες των Πρεσπών

Για δύσκολη και στενάχωρη ημέρα για την Ελλάδα για την Ελλάδα έκανε λόγο ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, σε δήλωσή του για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, την οποία χαρακτήρισε εκ νέου επιζήμια. Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι «η κυβέρνηση με μία ευκαιριακή πλειοψηφία ψήφισε την επιζήμια συμφωνία των Πρεσπών».

Όπως τόνισε, η κύρωσή της σημαίνει την επίσημη αναγνώριση «μακεδονικής» γλώσσας και ταυτότητας στους κατοίκους των Σκοπίων για πρώτη φορά από ελληνική κυβέρνηση. Ο κ. Μητσοτάκης πρόσθεσε ότι «εγκαταλείπεται μια εθνική γραμμή δεκαετιών», καταλογίζοντας στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ότι «είπε »ναι» εκεί που όλοι οι προκάτοχοι του είπαν »όχι»», για λόγους «που μόνο ο ίδιος γνωρίζει».

Κατά τον κ. Μητσοτάκη «αυτό μπορεί να γίνει αρχή νέων δεινών». Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατήγγειλε ότι «τα κομματικά παζάρια και ο κυνισμός του ΣΥΡΙΖΑ επικράτησαν του εθνικού συμφέροντος». «Πριν από τέσσερα χρόνια ακριβώς, ο κ. Τσίπρας κέρδισε τις εκλογές εξαπατώντας τους πολίτες. Για να μας πάει τελικά πολλά χρόνια πίσω κάνοντας χειρότερη τη ζωή των Ελλήνων και ειδικά των πιο αδύναμων. Τώρα, ολοκληρώνει το καταστροφικό του πέρασμα και με μία εθνική υποχώρηση», συνέχισε ο πρόεδρος της Ν.Δ.

Είπε επίσης ότι «πιστή στη λαϊκή εντολή, η Νέα Δημοκρατία έδωσε τη μεγάλη μάχη. Ανέδειξε την αλήθεια για το εθνικό θέμα, αλλά και το πραγματικό πρόσωπο κάθε κόμματος και κάθε βουλευτή. Προσωπικά, μίλησα με ειλικρίνεια για τις μεγάλες δυσκολίες που έρχονται από την εφαρμογή της συμφωνίας».

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. επανέλαβε ότι δεν θα απεμπολήσει το δικαίωμα της Ελλάδας για βέτο στην ένταξη των Σκοπίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Διαμήνυσε, επιπλέον, ότι θα αγωνιστεί με όλες του τις δυνάμεις «για να αμβλύνω τις αρνητικές συνέπειες που είναι βέβαιο ότι θα προκύψουν από μια προβληματική συμφωνία».

Ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε τους πολίτες να μείνουν ενωμένοι και να επιδείξουν δημοκρατική ωριμότητα, παραμένοντας μακριά από ακρότητες. «Σύντομα θα μιλήσουν και η απάντησή τους στις κάλπες θα είναι συντριπτική. Η πιο σκοτεινή στιγμή της νύχτας  είναι λίγο πριν απ’ το ξημέρωμα. Και η στιγμή της ελπίδας και της προόδου πλησιάζει. Γιατί οι Έλληνες αξίζουμε καλύτερα και πρέπει να πάμε μπροστά. Το μπορούμε», κατέληξε.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here