Μητσοτάκης εκτός τόπου και χρόνου, προσβάλει τη μνήμη και τους 6.000 νεκρούς: «Η πανδημία ωφέλησε το brand μας»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν αποδεικνύει κάθε φορά ότι είναι εκτός τόπου και χρόνου. Με τις δηλώσεις του προσβάλει τη λογική, τη μνήμη μας αλλά και τους περίπου 6.000 νεκρούς του κορωνοϊού στην Ελλάδα.

Μιλώντας σε διαδικτυακή συζήτηση στο πλαίσιο του συνεδρίου «Europe 2021», όχι μόνο ισχυρίστηκε, δίχως το παραμικρό ίχνος αυτοκριτικής, ότι η κυβέρνηση τα έχει πάει καλά στη διαχείριση της πανδημίας, αλλά ανέφερε ότι ωφελήθηκε το brand της Ελλάδας.

«Θα ήθελα να επισημάνω πως τα ελληνικά στατιστικά στοιχεία σχετικά με την επίδοση της οικονομίας δεν είναι κάτι που δεν περιμέναμε. Όλες οι ευρωπαϊκές χώρες έχουν πληγεί σημαντικά από την Covid και θα ήθελα να επισημάνω πως σε ό,τι αφορά την ιατρική παράμετρο της πανδημίας, η Ελλάδα τα πήγε καλύτερα σε σχέση με τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, κάτι που ωφέλησε και το brand μας συνολικά» επισήμανε, τη στιγμή που η χώρα θρηνεί μέχρι στιγμής 5.903 θανάτους και βαδίζει ολοταχώς προς τρίτο lockdown.

«Εισήλθαμε σε αυτή την πανδημία με ένα υπο-χρηματοδοτούμενο σύστημα υγείας αλλά λάβαμε μέτρα εγκαίρως. Επικοινωνήσαμε πολύ ξεκάθαρα το μήνυμα μας και η επίδοσή μας ήταν καλύτερη σε σχέση με τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες. Και ταυτόχρονα χρησιμοποιήσαμε την πανδημία ως μια ευκαιρία να ενισχύσουμε το σύστημα υγείας μας» συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.

Η πραγματικότητα όμως διαψεύδει τον Κυριάκο Μητσοτάκη, καθώς η κυβέρνηση εν μέσω πανδημίας και διαδοχικών lockdown έφερε έναν προϋπολογισμό που προβλέπει 572 εκατ. ευρώ λιγότερες δαπάνες του υπουργείου Υγείας.

Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης πόνταρε ξανά στο εμβόλιο, λέγοντας: «Αυτή τη στιγμή, επειδή έχουμε καλύτερα επιδημιολογικά στοιχεία σε σχέση με τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, αρχίσαμε να ανοίγουμε ξανά, σταδιακά, την οικονομία και το λιανεμπόριο. Κάθε μήνα που η οικονομία είναι κλειστή μιλάμε για κόστος δισεκατομμυρίων που επωμίζεται το κράτος για να στηρίξει τις επιχειρήσεις που παρέμειναν κλειστές επειδή εμείς τους ζητήσαμε να κλείσουν.

Εξαρτόμαστε σε μεγάλο βαθμό από το πώς θα κυλήσει το πρόγραμμα ανοσοποίησης. Αλλά στο μέλλον η κατάσταση θα είναι αισθητά βελτιωμένη. Γνωρίζουμε ότι αυτός ο ιός εξαρτάται από τις καιρικές συνθήκες. Το είδαμε και πέρσι. Αν προστεθεί σε αυτό και η διαδικασία μαζικού εμβολιασμού που θα διευρυνθεί σημαντικά τον Μάρτιο και τον Απρίλιο, αναμένω σημαντική τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας».

Ακολουθεί αναλυτικά η παρέμβαση του πρωθυπουργού

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here