Μητσοτάκης: Εκθειάζει ξανά τις συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στην πανδημία-Υποβαθμίζει πάλι το ΕΣΥ και τους ανθρώπους του

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI-Μ. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

Στον καταλυτικό ρόλο που έπαιξαν στην πανδημία οι συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα αναφέρθηκε ο Πρωθυπουργός με αφορμή την παράδοση, σήμερα, 20 πυροσβεστικών οχημάτων από την «Παπαστράτος». «Ήταν ένα από τα όπλα που μας οδήγησαν στην πρώτη νικηφόρα μάχη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ωστόσο ο κ. Μητσοτάκης δεν μας εξηγεί πώς η σύμπραξη αυτή έγινε στο τομέα τη υγείας; Ποιά ιδιωτικά ιατρικά κέντρα συνέβαλαν και πώς στην αντιμετώπιση της πανδημίας; Ο κ. Μητσοτάκης προσβάλει για μια ακόμη φορά το ΕΣΥ και τους ανθρώπους του, υποβαθμίζοντας την τεράστια μάχη που έδωσαν για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Αναφέρεται απλώς στις δωρέες απλών πολιτών για ενίσχυση των δομών υγείας, που κάθε άλλα παρά σύμπραξη ΣΔΙΤ την αποκαλείς.

«Σχεδόν 90 εκατ. ευρώ συγκεντρώθηκαν, είτε σε μετρητά είτε σε είδη πρώτης ανάγκης, από επιχειρήσεις για την ενίσχυση δομών υγείας. Είναι μια ευκαιρία να ευχαριστήσω και πάλι τον ιδιωτικό τομέα γιατί ανέλαβε το δικό του μερίδιο ευθύνης. Ευχαριστώ την εταιρεία «Παπαστράτος» που υποστήριξε αυτή την προσπάθεια αθόρυβα», επεσήμανε ο Πρωθυπουργός.

«Πάντα αισθάνομαι χαρά και υπερηφάνεια όταν βρίσκομαι ανάμεσα στις γυναίκες και τους άντρες του Πυροσβεστικού Σώματος. Δεν είναι τυχαία η αγάπη των πολιτών για τον Έλληνα πυροσβέστη, τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του στην ειδική τελετή παραλαβής 20 πυροσβεστικών οχημάτων, δωρεά της εταιρείας «Παπαστράτος», στο κτίριο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του Αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος».

«Πρέπει να σας πω ότι η συγκεκριμένη προσφορά έρχεται στην πιο κατάλληλη στιγμή. Έχει ξεκινήσει ήδη η αντιπυρική περίοδος, έχουν εκδηλωθεί και οι πρώτες πυρκαγιές» ανέφερε ο Πρωθυπουργός, επισημαίνοντας: «Φέτος είμαστε πιο έτοιμοι από ποτέ. Το σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης 112, μια πονεμένη ιστορία πολλών ετών, επιτέλους λειτουργεί. Σημαντικό εργαλείο έγκαιρης ενημέρωσης των πολιτών. Οι δυνάμεις έχουν αναδιαταχθεί σε όλα τα σημεία της χώρας, ενισχύθηκαν τα εναέρια μέσα με τρία ελικόπτερα βαρέως τύπου και διαθέτουμε 1.300 περισσότερους εποχικούς πυροσβέστες. Τα νέα μας οχήματα έφτασαν τώρα τα 126 και όλο το προσωπικό διαθέτει ανανεωμένο εξοπλισμό».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here