Μητσοτάκης: «Εισβολείς» οι πρόσφυγες όπως οι …Πέρσες, πολιορκούν τις ευρωπαϊκές χώρες-ΣΥΡΙΖΑ Ακροδεξιές δηλώσεις, ντροπιάζουν τη χώρα

Σε μία δήλωση, που παραπέμπει ευθέως στη ξενοφοβική, ρατσιστική ρητορική που χρησιμοποιούν τα στελέχη όλης της ευρωπαικής ακροδεξιάς και η Χρυσή Αυγή,  προέβη από το βήμα επετειακής εκδήλωσης για τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός της χώρας έφτασε στο σημείο να χαρακτηρίσει ως «εισβολείς» τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, λέγοντας αυτολεξεί: «Στους καιρούς μας, οι προκλήσεις, προφανώς, είναι διαφορετικές. Κύματα προσφύγων και οικονομικών μεταναστών πολιορκούν τώρα τις ευρωπαϊκές χώρες» (!). Κι αυτό αφού προηγουμένως μας είχε πει βαρύγδουπα πως «η επέτειος, συνεπώς, που σε λίγο θα γιορτάζουμε δεν αφορά απλώς ένα ιστορικό γεγονός που ανήκει στην μακρά ελληνική παράδοση. Αλλά μία από τις πιο κρίσιμες καμπές στην πορεία της ανθρωπότητας».

Το σχετικό απόσπασμα στο 9’55»

Ο αρχηγός της ΝΔ προέβη σε έναν άκρως ανιστόρητο κι επικίνδυνο παραλληλισμό, αφού σύγκρινε τους Περσικούς πολέμους με το προσφυγικό φαινόμενο.

Γ. Ψυχογιός: Ντροπιάζουν τη χώρα και την ιστορία της οι ακροδεξιές δηλώσεις Μητσοτάκη

«Ανιστόρητες, επικίνδυνες και ακροδεξιές δηλώσεις του Κ. Μητσοτάκη, αφιερωμένες στον Γεωργιάδη, τον Βορίδη και τους χρυσαυγίτες που ψήφισαν τη ΝΔ, χαρακτήριε τις δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη, ο Γ. Ψυχογιός,  αναπληρωτής τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ για τη Μεταναστευτική Πολιτική

Οι πρωτόγνωρες αυτές δηλώσεις που έρχονται σε συνέχεια της υπεράσπισης του Ellis Island των αρχών του 20ου αιώνα, ντροπιάζουν τη χώρα και την ιστορία της, την αλληλεγγύη του ελληνικού λαού, αλλά και τις ευρωπαϊκές αρχές και αξίες».

Print Friendly, PDF & Email

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here