Μητσοτάκης: Δίμηνη μείωση ενοικίου κατά 80% για τις πληττόμενος επιχειρήσεις

Την μείωση ενοικίου κατά 80%, από τον Ιανουάριο έως τον Φεβρουάριο, για τις επιχειρήσεις που θα παραμείνουν κλειστές ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός από το βήμα της Ολομέλειας. Παρά την αντίδραση της αγοράς, ο Κυρ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε «ανάσα» το click away, ενώ επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα για το «παρών» της αξιωματικής αντιπολίτευσης ως προς τις αμυντικές δαπάνες του κρατικού προϋπολογισμού.

«Επειδή καταστηματάρχες και εστιάτορες είχαν επενδύσει πολλά στην περίοδο των γιορτών, για τις πληττόμενες επιχειρήσεις που θα μείνουν κλειστές από το λιανεμπόριο μέχρι την εστίαση, τον αθλητισμό και τον πολιτισμό, μειώνεται το ενοίκιο για τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο κατά 80%» ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, εξηγώντας ότι το 60% του ενοικίου θα αποζημιωθεί από το κράτος. Οι επιχειρηματίες θα καταβάλλουν το 20% του συνολικού ποσού, ενώ για το 20% που υπολείπεται, ο Κυρ. Μητσοτάκης προχώρησε σε καμία διευκρίνιση.

«Πατριωτισμός με ξένα κόλλυβα»

Σφοδρή ήταν η κριτική του Κυρ. Μητσοτάκη προς τον Αλ. Τσίπρα με φόντο την πρόθεση της αξιωματικής αντιπολίτευσης να μην υπερψηφίσει και να δηλώσει «παρών» για τις αμυντικές δαπάνες ύψους 5,5 δισ. ευρώ που έχουν εγγραφεί στον προϋπολογισμό για το 2021.

«Λυπάμαι πραγματικά κ. Τσίπρα, που ενώ μας εγκαλείτε να είμαστε αυστηρότεροι με την Τουρκία, δεν τολμάτε και δεν έχετε το θάρρος να ψηφίσετε αυτά τα κονδύλια, πηγαίνοντας κόντρα στην παράδοση σε μία εξαιρετικά κρίσιμη συγκυρία» είπε και πρόσθεσε «Ποια είναι η εξήγηση που δίνεται γι΄ αυτό; Από τη μία πατριωτικός τσαμπουκάς κι από την άλλη αδράνεια ως προς την πραγματική στήριξη των Ενόπλων Δυνάμεων; Υποκριτικά να δηλώνετε παρών όταν είστε απών από το εθνικό μέτωπο; Πατριωτισμός με ξένα κόλλυβα. Έτσι λέγεται αυτό».

Σε λίγες μέρες η υπογραφή για τα Rafale

Κατά τα λεγόμενα του πρωθυπουργού, σε λίγες μέρες υπογράφεται στην Αθήνα η συμφωνία για 18 αεροσκάφη τύπου Rafale, τα οποία θα αποκτηθούν εντός 2021 από την Γαλλία. «Ποτέ ξανά ένα τόσο σύνθετο και μεγάλο εξοπλιστικό πρόγραμμα δεν εκτελέστηκε τόσο γρήγορα και τόσο μεθοδικά» σχολίασε ο Κυρ. Μητσοτάκης και συμπλήρωσε: «Όπως έχω δεσμευτεί, η χώρα μας θα αποκτήσει, επίσης, νέες φρεγάτες, ανθυποβρυχιακά ελικόπτερα, drones. Θα προχωρήσει η αναβάθμιση των αεροσκαφών F-16, θα ανανεωθεί ο οπλισμός του στρατού ξηράς, της πολεμικής αεροπορίας, του πολεμικού ναυτικού, ενώ σε βάθος πενταετίας το έμψυχο δυναμικό όλων των κλάδων θα ενισχυθεί με 15.000 επαγγελματίες όλων των ειδικοτήτων».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here