Μητσοτάκης: Διεθνής καμπάνια για την ελληνικότητα της Μακεδονίας

Αθυρμα του δημαγωγικού εθνικολαϊκσιμού παραμένει ο Κυρ, Μητσοτάκης, ο οποίος προκειμένου να χαιδέψει τα αυτιά των Ελλήνων Μακεδόνων, χωρίς βεβαίως να τολμήσει να θέσει θέμα συμφωνίας των Πρεσπών, επιμένει σε κλισέ που καλλιεργούν μια επικίνδυνη πατριδοκαπηλεία, φέρνοντας στη πρώτη γραμμή συνθήματα όπως η «Μακεδονία είναι ελληνική».

Οπως ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στη Βέροια, παρόντος του περιφερειάρχη Απόστολου Τζιτζικώστα, η κυβέρνηση του θα υλοποιήσει διεθνή καμπάνια για να αμβλυνθούν οι αρνητικές επιπτώσεις της Συμφωνίας των Πρεσπών και να αναδειχθεί η ελληνικότητα της Μακεδονίας, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. 

«Θα δουλέψουμε μαζί με την περιφέρεια σε μία μεγάλη επικοινωνιακή στρατηγική η οποία θα εξηγήσει γιατί η καρδιά της Μακεδονίας είναι εδώ, γιατί η Μακεδονία είναι ελληνική, γιατί η Μακεδονία είναι Βεργίνα…. Και θα υπερασπιστούμε και θα στηρίξουμε τους Έλληνες παραγωγούς με ένα συγκροτημένο σχέδιο για να μπορούν τα ελληνικά μακεδονικά προϊόντα να μην κινδυνεύουν από τα προϊόντα του βόρειου γείτονά μας», τόνισε ο πρόεδρος της Ν.Δ., ο οποίος εξαπέλυσε νέα επίθεση κατά της κυβέρνησης για τις Πρέσπες, υποστηρίζοντας πως ο Πρωθυπουργός παραχώρησε γλώσσα και εθνότητα στους γείτονες.

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι ευρωεκλογές μετατρέπονται σε εθνικές εκλογές, σε ένα μεγάλο δημοψήφισμα που θα δώσει την ευκαιρία στους πολίτες να εκφράσουν μαζικά την αποδοκιμασία τους στην κυβέρνηση.

«Διακρίνω στην ελληνική κοινωνία μια βουβή οργή. Διακρίνω κόσμο σιωπηλό, του οποίου η ζωή έχει γίνει χειρότερη τα τελευταία 4 χρόνια, ο οποίος δεν μας μιλάει ανοιχτά, αλλά ο οποίος ξέρει πολύ καλά ότι δεν πρόκειται να ξαναδώσει στον κ. Τσίπρα μια τρίτη ευκαιρία. Θα δώσει πρώτη ευκαιρία στον Κυριάκο Μητσοτάκη, για να μπορέσουμε, επιτέλους, να βάλουμε αυτή τη χώρα σε μια τροχιά ανάπτυξης», τόνισε ο πρόεδρος της Ν.Δ.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here