Μητσοτάκης: Διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, σεβασμός στους δημοσιονομικούς στόχους

Για ακόμα μία φορά ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποσχέθηκε κατά τη διάρκεια συνάντησής του με τον Κλάους Ρέγκλινγκ  διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, που θα οδηγήσουν σε υψηλότερη ανάπτυξη προχωρώντας σε γενικόλογες δεσμεύσεις που μένει να αποδειχτούν.

Σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, ο ίδιος επαναβεβαίωσε ότι η Ελλάδα θα σεβαστεί τους δημοσιονομικούς στόχους κι εξέφρασε την πεποίθηση ότι η ταχεία υλοποίηση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων θα ανοίξει τον δρόμο για υψηλότερη ανάπτυξη και πρόσθετο δημοσιονομικό χώρο.

Επίσης, τόνισε ξανά τη σημασία των μεταρρυθμίσεων που ενισχύουν την οικονομική ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας οι οποίες αποτελούν τις κεντρικές δεσμεύσεις της νέας ελληνικής κυβέρνησης.

Σύμφωνα με το Μαξίμου, σε καλό κλίμα έγινε η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον εκτελεστικό διευθυντή του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, ο οποίος τον συνεχάρη για την εκλογική του νίκη.

Ο κ. Ρέγκλινγκ τόνισε ότι ο ESM είναι μακροπρόθεσμος εταίρος της Ελλάδας και είναι πρόθυμος να βοηθήσει την κυβέρνηση στην προσπάθειά της να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα και τη διατηρήσιμη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη.

Νωρίτερα, ο κ. Μητσοτάκης συνεχάρη τον Οργανισμό Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους και το υπουργείο Οικονομικών για την έκδοση του 7ετούς ομολόγου με το επιτόκιο-ρεκόρ του 1,9% υποστηρίζοντας σε μήνυμά του στο Twitter πως πρόκειται για «ψήφος εμπιστοσύνης στις αναπτυξιακές προοπτικές της χώρας».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here