Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: πολλά έταξε λέγοντας ότι θα βρει 2 δισ από φλου «στοχευμένες» ενέργειες και μείωση πλεονασμάτων….

«Η παροχολογία δεν έχει καμιά θέση από το βήμα της ΔΕΘ, δεν θα δώσω ψεύτικες υποσχέσεις δεν θα υποσχεθώ χρήματα που δεν υπάρχουν¨, είπε στο κατά μία έννοια  ειλικρινές μισό της τοποθέτησής του  ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ΔΕΘ, αλλά στη συνέχεια  έταξε καλύτερες μέρες από ασαφείς πόρους με «στοχευμένες ενέργειες» τις οποίες κρατάει πάντως κρυφές και κατέληξε στο ότι θα δίνει  λεφτά (και μάλιστα μετρητά, όχι… ποταπά κουπόνια) ως ελάχιστα εγγυημένο εισόδημα

Ενώ από τη μία μιλούσε για «συμφωνια αλήθειας», απο την άλλη έταζε μείωση του ΕΝΦΙΑ στο 1/3 και   φορολόγηση των επιχειρήσεων στο 20%  Και ενώ θα τα μειωσει όλα αυτά τα άδικα και αντιαναπτυξιακά (όπως την υπερφορολόγηση των επιχειρήσεων), θα βρει και χρήμα για να μοιράζει μετρητά

Μέχρι και 180 ευρώ το μήνα στις οικογένειες που δεν μπόρεσαν να βάλουν το παιδί τους σε σταθμό έταξε

Για τον πρωθυπουργό είπε ότι συνεχίζει αμετανόητος και προκλητικός, διχάζει, δίνει ανεύθυνες υποσχέσεις, δεν θέλει να αλλάξει κατεύθυνση και  υπονομεύει βάναυσα τη λειτουργία των θεσμών.

Προτείνω ένα σχέδιο για το μέλλον και δεν αναλύω το παρελθόν. Κανείς δεν περισσεύει από τον αγώνα για ένα καλύτερο αύριο, τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, ώστε να ρίξει γέφυρα προς πολιτικούς εσωκομματικους του αντιπάλους

«Να δώσουμε τέλος στο φαύλο κύκλο του λαϊκισμού», είπε. «Σας ζητώ να με αντιμετωπίσετε ως κάποιον που δουλεύει πολύ σκληρά για τα συμφέροντα των πολλών και όχι των λίγων».

Η Ελλάδα τους τελευταίους μήνες του 2016, θυμίζει ρημαγμένη χώρα, η φορολογική επίθεση της κυβέρνησης οδηγεί σε ύφεση. Η κυβέρνηση πλήττει τους ίδιους και τους ίδιους. Η κοινωνική συνοχή δοκιμάζεται. Η ελληνική κοινωνία έχασε κάθε αίσθηση προσανατολισμού, ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ και τόνισε:

Η Ελλάδα χρειάζεται αναγέννηση. Χρειαζόμαστε όραμα για την μεταμνημονιακή πολιτική. Να επιδιώκει την Αριστεία και την επιβράβευση, να δημιουργεί συλλογικά πρότυπα.

«Μόνο η οικονομία της αγοράς μπορεί να δημιουργήσει πλούτο, δίκαια ανακατανομή του πλούτου. Η επιχειρηματική κοινότητα πρέπει να παίξει σημαντικό ρόλο, να επιστρέψουμε στην αξιοκρατία και να δίνουμε δουλειές στους πολλούς και όχι στους κολλητούς»

Οδικός χάρτης για την επανεκκίνηση της οικονομίας είναι η δημιουργία θέσεων εργασίας, η μείωση της ανεργίας θα έρθει από τον ιδιωτικό τομέα, με επενδύσεις από τον ιδιωτικό τομέα και όχι από κρατικές προσλήψεις. Δουλειές για τους πολλούς και όχι για το κόμμα και τους κολλητούς, τόνισε.

«Ως πρωθυπουργός δεν θα ανεχτώ καμία έλλειψη μεταρρυθμιστικού έργου. Θα εφαρμόσουμε πλήρως και εγκαίρως το μεταρρυθμιστικό πλαίσιο» ξεκαθάρισε

Θα θέσουμε νέο πλαίσιο με τους πιστωτές μας, θα προωθήσουμε μεταρρυθμιστικό πλαίσιο και θα περιόρισουμε την απαίτηση των πλεονασμάτων, από 3,5 σε 2%, ανέφερε

Επισης μίλησε για μείωση στη φορολόγηση

Σημείωσε ότι υπάρχει περιθώριο περικοπών, στο Δημόσιο, αλλά είπε ότι  δεν θα γίνουν απολύσεις στο Δημόσιο, αλλά αξιολογήσεις και ότι δεν θα δοθούν  αυξήσεις.

Εξήγγειλε μέτρα άμεσης μείωσης της φορολογίας, υπό την προϋπόθεση της μείωσης των πλεονασμάτων: Μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% σε βάθος δύο ετών, 20% τον πρώτο χρόνο και 10% τον δεύτερο, είπε ότι θα κατεβάσει στο  24% τη φορολόγηση των επιχειρήσεων τον πρώτο χρόνιο και  στο 20% τον δεύτερο.  Εταξε επίσης ότι θα επαναφέρει στο 13% το φόρο για τα αγροτικά προϊόντα και ότι θα καταργήσει το φόρο των καυσίμων.

Οι προτάσεις της ΝΔ είναι μετρημένες και απολύτως κοστολογημένες, υποστήριξε γιατί θα εξοικονομήσει  1,5 δισ. ευρώ  από τις στοχευμένες παρεμβάσεις του οικονομικού προγράμματος της ΝΔ τον πρώτο χρόνο.

Εξάλλου, έκανε λόγο για μείωση 50% στο τέλος της ΕΡΤ, ενώ είπε ότι η κρατική τηλεόραση πρέπει να σταματήσει να λειτουργεί ως ένα όργανο προπαγάνδας.

Ο πρόεδρος της ΝΔ μίλησε για παρεμβάσεις στις τράπεζες για να καθαρίσουν τα κόκκινα δάνεια, να ανακουφιστούν οι οικογένειες που δεν μπορούν να ανταποκριθούν και να μπορέσουν οι επιχειρήσεις να έχουν δεύτερη ευκαιρία, όσες επιχειρήσεις έχουν τη δυνατότητα να σταθούν στα πόδια τους.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε, επίσης, σε γενναία φορολογικά κίνητρα σε όσους επιχειρηματίες δραστηριοποιούνται με ίδια κεφάλαια και στη δημιουργία νομικού πλαισίου για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις των επιχειρήσεων, και για χωροταξικό σχεδιασμό για να μην αμφισβητούνται εκτάσεις.

«Η μεταρρύθμιση του ίδιου του κράτους είναι η απαραίτητη μεταρρύθμιση για την υλοποίηση όλων των μεταρρυθμίσεων», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ και προσέθεσε: Χρειαζόμαστε ένα κράτος που θα σέβεται τα χρήματα του πολίτη, ένα κράτος που θα αξιοποιεί το ανθρώπινο δυναμικό του με ευελιξία. Θα επιβάλλει παντού την ηλεκτρονική υπογραφή για να μπορούν οι πολίτες να διεκπεραιώνουν τις υποθέσεις τους από το σπίτι.

Υποσχέθηκε επισης ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα σε όλους όσοι το έχουν ανάγκη και έταξε επίσης  180 ευρώ τον μήνα σε όσες οικογένειες δεν μπορούν να βάλουν το παιδί του σε παιδικό σταθμό.

«Θα δίνουμε στους δικαιούχους ρευστό και όχι κουπόνια για να αποφασίζουν οι ίδιοι για τις προτεραιότητες τους» είπε ο αρχηγός της ΝΔ

Λεφτά υπάρχουν….

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here