Μητσοτάκης: Από την καταστροφολογία στην οικειοποίηση

Αφού έδωσε ρέστα στην καταστροφολογία και την αποτυχία προβλέψεων, όπως «έρχεται 4ο μνημόνιο, δεν βγαίνουμε από το μνημόνιο, είμαστε αποκλεισμένοι από τις αγορές», ο αρχηγός της ΝΔ Κυρ. Μητσοτάκης, πέρασε στην άλλη όχθη. Βλέποντας ότι οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας είναι απόλυτα θετικές και ότι οι προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης αναγνωρίζονται από το σύνολο των εκπροσώπων των διεθνών αγορών, σταμάτησε το αποτυχημένο τροπάρι της καταστροφολογίας και άρχισε εκείνο της οικειοποίησης των επιτευγμάτων της κυβέρνησης. Αυτό που υποστηρίζει μετά την παταγώδη διάψευσή του, είναι ότι η οικονομία πάει καλά, γιατί οι αγορές και οι επενδυτές ποντάρουν σε εκείνον και την επικείμενη πολιτική αλλαγή στην Ελλάδα!

Μας λέει δηλαδή ότι οι αγορές έχουν ενθουσιαστεί και οι απδόσεις των ελληνικών ομολόγων πέφτουν ραγδαία, όχι γιατί αποδίδει η πολιτική της κυβέρνησης που έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια με την κοινωνία όρθια, αλλά επειδή η ΝΔ κι εκείνος, που έβαλαν τη χώρα στα μνημόνια και αποδείχθηκαν ανίκανες να την βγάλουν από αυτά, θα επανέλθουν στην εξουσία, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις.

«Οι αγορές έχουν ενσωματώσει στις εκτιμήσεις τους μια πολιτική αλλαγή που ευνοεί τις επενδύσεις στην Ελλάδα και την πολιτική σταθερότητα μετά τις εθνικές εκλογές», δηλώνει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης στο Bloomberg.

Η δήλωση περιλαμβάνεται σε άρθρο γνώμης του συνιδρυτή του Bloomberg Μάθιου Γουίνκλερ ο οποίος σημειώνει ότι οι δημοσκοπήσεις εμφανίζουν τον κ. Μητσοτάκη ως τον πιθανότερο επόμενο πρωθυπουργό της χώρας.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here