Μητσοτάκης: Αφού έχασε παντού, κάνει αντιπολίτευση σε Τσίπρα με Μαδούρο

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI/Γ. ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Αφού είδε και απόειδε ο κ. Μητσοτάκης και αφού καμία πρόβλεψή του πολιτική για δήθεν κατστροφές, 4ο μνημονιο και αποκλεισμό της Ελλάδας από τις αγορές, δεν επαληθεύεται, βρήκε νέο αντιπολιτευτικό σενάριο: Τον Ν. Μαδούρο και τη προσφιλή του Βενεζουέλα!

 «Ο κ. Τσίπρας προσβάλει την Ελλάδα, επιμένοντας ακόμη και τώρα να στηρίζει τον Νικολάς Μαδούρο» είπε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας για τις τραγικές -όπως είπε- εξελίξεις στη Βενεζουέλα.

Μετά τη συνάντησή του με τον κ. Γίρκι Κατάινεν, αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδιο για θέματα απασχόλησης, ανάπτυξης, επενδύσεων και ανταγωνιστικότητας, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε: «του τόνισα αυτό που αισθάνεται κάθε δημοκρατικός πολίτης σήμερα. Θλίψη και αγανάκτηση όταν βλέπει το μεγάλο αυτό κράτος της Λατινικής Αμερικής να δοκιμάζεται από τις αυταρχικές μεθόδους ενός καθεστώτος που έχει οδηγήσει τον λαό του στην ανέχεια και στην απελπισία».

Όπως είπε «η τραγωδία στη Βενεζουέλα πρέπει να βρει το ταχύτερο δυνατό δημοκρατική διέξοδο. Η Νέα Δημοκρατία συντάσσεται πλήρως με το αίτημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για άμεσες και ελεύθερες εκλογές».

Παράλληλα, αφήνοντας αιχμές για τη στάση του Πρωθυπουργού, ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης επεσήμανε πως «ο κ. Τσίπρας, που χαρακτήριζε την εξουσία Μαδούρο “μοντέλο που θα έπρεπε να απλωθεί και στην Ευρώπη” προσβάλει την Ελλάδα, επιμένοντας ακόμη και τώρα να τoν στηρίζει. Αναρωτιέμαι: τι ακριβώς είναι αυτό που συνδέει τον κ. Τσίπρα με τον δικτάτορα της Βενεζουέλας;».

Στο μεταξύ, οι δύο άνδρες συζήτησαν και για το μέλλον της Ελλάδας, με τον κ. Μητσοτάκη να τονίζει πως ο κ. Κατάινεν, «συμφώνησε απολύτως μαζί μου ότι το κλειδί για την ανάταξη της ελληνικής οικονομίας είναι οι επενδύσεις -ξένες και εγχώριες- που θα δημιουργήσουν νέες και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας. Επενδύσεις που δυστυχώς η σημερινή κυβέρνηση αντί να προσελκύσει, έκανε τα πάντα, εδώ και τέσσερα χρόνια, για να καθυστερήσει ή και να αποτρέψει».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here