Μητσοτάκη: Fake news με «μαγειρεμένα» στοιχεία για τους διασωληνωμένους

Σε fake news και μάλιστα από το βήμα της Βουλής καταφεύγει ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε μία απεγνωσμένη προσπάθεια να προβάλλει ένα δήθεν success story στην πανδημία του κορωνοϊού και στον εμβολιασμό. Ο πρωθυπουργός μείωσε τον αριθμό των διασωληνωμένων, παρουσιάζοντας μία διαφορετική εικόνα και προκαλώντας σύγχυση στους πολίτες.

«Είναι, επίσης, εξαιρετικά στενάχωρο το γεγονός -για να απαντήσω εμμέσως και στον προλαλήσαντα ομιλητή- ότι σήμερα δυστυχώς η συντριπτική πλειοψηφία, πλην ελάχιστων εξαιρέσεων (αν δεν κάνω λάθος είναι πέντε) όσων συμπολιτών μας βρίσκονται διασωληνωμένοι σε μονάδες εντατικής θεραπείας είναι συμπολίτες μας οι οποίοι δεν έκαναν το εμβόλιο. Και δεν το έκαναν από επιλογή καθώς επειδή είναι συμπολίτες μας μεγαλύτερης ηλικίας είχαν τη δυνατότητα να κάνουν το εμβόλιο τους τελευταίους μήνες. Και αυτό είναι κάτι το οποίο θα πρέπει να μας προβληματίσει όλους πάρα πολύ έντονα.

Όμως κρατώ το θετικό. Κοίταζα λίγο τα στοιχεία: πριν από ένα μήνα στις αρχές του Απριλίου είχαμε παραπάνω από 800 συμπολίτες μας διασωληνωμένουςΣήμερα είναι κάτω από τους 360 και εκτιμούμε ότι αυτή η πορεία αποκλιμάκωσης θα συνεχιστεί καθώς και η πορεία των νέων νοσηλειών έχει μειωθεί δραματικά και αυτό οφείλεται σε ένα βασικά λόγο: οφείλεται στον εμβολιασμό» ανέφερε συγκεκριμένα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ωστόσο η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική. Όταν μιλούσε στη Βουλή, ο αριθμός των διασωληνωμένων σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ ήταν 392. Ακόμα όμως και όταν ο ΕΟΔΥ παρουσίασε την έκθεση της Τρίτης, τα στοιχεία διέψευσαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Συγκεκριμένα, οι διασωληνωμένοι είναι 381.

Στοιχεία για διασωληνωμένους
(ΕΟΔΥ)

Υπενθυμίζεται ότι είχαν αδειάσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την πορεία των εμβολιασμών τόσο ο Μάριος Θεμιστοκλέους όσο και η Βάνα Παπαευαγγέλου, γεγονός που ίσως εξηγεί την κίνηση του πρωθυπουργού να προχωρήσει σε fake news.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here