Mητσοτάκης: Υποσχέσεις για μείωση 30% του ΕΝΦΙΑ, περικοπές σε παιδεία-υγεία. Υπέρ διαπλοκής ως το τέλος

 

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI(ΣΤ. ΣΤΕΦΑΝΟΥ)

Ενα ακόμη ολίσθημα στο λαϊκισμό που μετά βδελυγμίας δήθεν αποκηρύσσει, έκανε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυρ. Μητσοτάκης. Στη συνέντευξή του στον Σκάι, υποσχέθηκε μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά τα 30% τα δύο πρώτα χρόνια, ενώ την ίδια στιγμή δεν κατάφερε να κρύψει το  το νεοφιλελεύθερο πρόσωπο εξαγγέλλοντας περικοπή δαπανών(εξορθολογισμό τον είπε), του κράτους, σε παιδεία και υγεία, ώστε να βρεθούν τα 800 εκ ευρώ της μείωσης του ΕΝΦΙΑ!

Είπε πάντως ότι αναλυτικές και κοστολογημένες ανακοινώσεις θα κάνει στην ΔΕΘ, αν και άφησε να εννοηθεί ότι θα προσχωρήσει σε κάποιου είδος συμφωνία και διακανονισμό για όσους χρωστάνε στην εφορία.

Ξεχνά βέβαια να πει,ότι όλα αυτά που θέλει να κάνει ως πρωθυπουργός, θα πρέπει να τύχουν της έγκρισης των θεσμών, στο βαθμό που η χώρα θα είναι ακόμη υπό επιτήρηση και οικονομικό έλεγχο των δανειστών.

Για απολύσεις

Δεσμεύθηκε ότι δεν πρόκειται να γίνουν απολύσεις αλλά έσπευσε να συμπληρώσει πως δεν θα ανανεωθεί η πρακτική να μπαίνουν από τη πίσω πόρτα,στο δημόσιο με μονιμοποιήσεις συμβασιούχων. «Εγω δεν θα το κάνω», είπε.

Aπολογούμενος για τη θητεία του στο υπουργείο Δημόσιας Διοίκησης, υποστήριξε ότι κληρονόμησε την δέσμευση για απολύσεις και διαπραγματεύθηκε να μην υπάρχουν άλλες. «Κυνήγησα τα πλαστά πτυχία και όσους μπήκαν παράνομα και θα το κυνηγήσω. Χρειάζεται η αξιολόγηση, δεν θα έβαζα θέμα μονιμότητας αλλά το θέμα του δοκίμου για δύο χρόνια πριν προσληφθεί κάποιος», ανέφερε. Μάλλον δεν του είπαν ότι αυτή η διετής δοκιμαστική περίοδος ισχύει.

Υποστηρικτής της διαπλοκής ως το τέλος-Τι είπε για άδειες-διαγωνισμό

Επικαλούμενος το Σύνταγμα είπε ότι ο νόμος Παππά θα καταργηθεί. «Δεν είναι δυνατόν να μιλάμε για περιορισμό του αριθμού των αδειών, μόνο και μόνο για να δημιουργηθεί η νέα διαπλοκή. Ο νόμος αυτός δεν μπορεί να σταθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας.», υποστήριξε.

Γα το τίμημα των 246 εκ ευρώ ανέφερε ότι η κυβέρνηση έδωσε στους εργολάβους πανοπροίκι 340 εκ. ευρώ. «Ο ένας καναλάρχης είναι κουμπάρος του υπουργού Υποδομών, και ο υπουργός Αμυνας τον κατηγορεί ότι διακινεί μαύρο χρήμα. Εάν είχε γίνει με δική μας κυβέρνηση θα είχα σηκωθεί και οι πέτρες», υπογράμμισε.

Ζητά εξηγήσεις καναλαρχών στη Βουλή για το πόθεν έσχες

«Χτίζεται ήδη η νέα διαπλοκή. Εστειλα επιστολή στην Επιτροπή Θεσμών της Βουλής να κληθούν οι 4 υπερθεματιστές να εξηγήσουν που βρήκαν τα λεφτά¨συμπλήρωσε.

Χαρακτήρισε τον υπουργό Επικρατείας Ν. Παππά νέο υπερκαναλάρχη, που κάνει τους δικούς του διακανονισμούς. Ουτε οι πολίτες πιστεύουν ότι μπαίνει τάξη.

Ο νόμος Παππά θα καταργηθεί πάση θυσία

Απαντώντας σε ερώτηση το θα κάνει αν κριθεί συνταγματικός ο νόμος από το ΣτΕ, επέμεινε ότι ο νόμος Παππά θα καταργηθεί. Ο κόσμος προτιμά περισσότερα κανάλια είπε ενώ επικαλέσθηκε και τους εργαζόμενους. Γι αυτούς δεν ενδιαφέρεται η ευαίσθητη αριστερή κυβέρνηση. Προφανώς όχι, τη θεωρεί παράπλευρη απώλεια, πρόσθεσε.

Κατηγόρησε τη κυβέρνηση για διολίσθηση σε αντιδημοκρατικές πρακτικές λέγοντας ότι δεν είναι τιμητικό να συγκρίνουν τον κ. Τσίπρα με τον κ. Ερντογάν.

Χρέος και πρωτογενή πλεονάσματα

Για το χρέος είπε ότι όλοι ξέρουμε τι μπορεί να γίνει και πρέπει να γίνει. Το κρίσιμο θέμα είναι η μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων, πρόσθεσε και όχι το χρέος. Ωστόσο μάλλον ξεχνά ότι τα πρωτογενή πλεονάσματα συνδέονται άρρηκτα με το χρέος και την εξυπηρέτησή του.

Ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε τον κ. Τσίπρα να διαπραγματευθεί, όχι όπως έκανε με τον Βαρουφάκη και μας έφερε εδώ, αλλιώς να παραιτηθεί.

 

Για εκλογικό νόμο, είπε ότι θα αλλάξει αμέσως τον εκλογικό νόμο. «Θα συζητήσουμε ένα πιο αναλογικό μπόνους αλλά αυτό που έγινε δεν ήταν μεταρρύθμιση».

Ο κ. Μητσοτάκης είπε ακόμη:

Για ΕΛΣΤΑΤ:

Η ΝΔ απολύτως ενωμένη, λειτουργεί δημοκρατικά, δεν είναι κόμμα ομάδων, φεουδαρχών.Για το συγκεκριμένο θέμα, δεν παρεμβαίνουμε στη Δικαιοσύνη. Η συζήτηση για το πως μπήκαμε στο πρώτο μνημόνιο, δεν έχει γίνει ακόμη. Σημασία όμως για τους θιγόμενους, έχει μεγαλύτερη σημασία να βγούμε από το μνημόνιο. Δεν θα ανεχθώ εσωστρέφειες. Κοιτάμε μπροστά.

Δεν έχω συμπράξει καμία δυσαρέσκεια από τον κ. Καραμανλή. Εχω πολύ καλή προσωπική σχέση και με τον Α. Σαμαρά, μου καταθέτουν τις σκέψεις τους προσωπικά.

Ο κύριος υπεύθυνος για την περιπέτεια αυτή, ήταν και παραμένει ο κ. Παπανδρέου. Ο κ. Καραμανλής έστω με καθυστέρηση, μας πρότεινε ένα εθνικό συμβιβασμό. Ο κ. Παπανδρέου με τα λεφτά υπάρχουν υπέγραψε ένα μνημόνιο που δεν ήξερε τι έλεγε. Αλλά σταματώ εδώ

Δεν μπορούμε να ήμαστε ένα σύστημα λαθρεπιβατών, κι αυτό κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Οι εξελίξεις με δικαίωσαν που ζήτησα τόσο νωρίς εκλογές. Δεν μπορώ να ανεχθώ άλλο την εθνική παρακμή. Εχω υποχρέωση να βάλω τέλος. Το κόστος παραμονής είναι μεγαλύτερο από το κόστος απομάκρυνσης. Θα εξακολουθώ να τις ζητώ. Η χώρα δεν αντέχει άλλο πρωθυπουργό τον κ. Τσίπρα.

Δεν ακολουθώ τη τακτική του ώριμου φρούτου. Δυστυχώς η Ελλάδα θα είναι χειρότερη σε έξι μήνες κι ένα χρόνο.

Δεν δέχομαι νουθεσίες, εγώ λέω τα ίδια και μέσα και έξω.  Εγω θα κάνω μεταρρυθμίσεις. Υπάρχει ένας δρόμος φιλελεύθερος με ανάπτυξη όπου θα μοιράζεται το κοινωνικό μέρισμα.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here