Αλ. Μητρόπουλος: Ούτε η Θάτσερ τέτοιο πρόγραμμα. Όχι σε εκλογές

ΦΩΤΟ: IN TIME (Κ. ΜΠΑΛΤΑΣ)

«Aκραία νεοφιλελεύθερο πρόγραμμα», που όχι μόνον η Αριστερά σε όλη την ιστορία της, αλλά ούτε η ίδια η Μάργκαρετ Θάτσερ δεν έχει εφαρμόσει, χαρακτήρισε το «τρίτο μνημόνιο», ο αντιπρόεδρος της Βουλής Αλέξης Μητρόπουλος.

Μία ημέρα μετά το «παρών» στη ψηφοφορία, μιλώντας στον Σκάι, υποστήριξε ότι το πρόγραμμα της Θάτσερ του 1988, που στάθηκε αφορμή για να χάσει την εξουσία, ήταν «μεγαλύτερης ηπιότητας».

Το νέο δάνειο έχει σκληρές ρήτρες, τόνισε, εκτιμώντας ότι οι εταίροι εξαρχής δεν ήθελαν να ρίξουν τον Αλέξη Τσίπρα, αλλά «ήθελαν να καταστήσουν σαφές ότι η αριστερή ελληνική κυβέρνηση θα βεβαιώσει ότι δεν υπάρχει εναλλακτικός δρόμος από τη δική τους λιτότητα».

«Ο πρωθυπουργός δέχεται διάφορες ανόητες εισηγήσεις όπως εκλογές (…) Έκανε επιλογή η κυβέρνηση να φύγει μπροστά με μνημονιακή πολιτική, δεν συμφωνώ ότι θα ανοίξουν τα φτερά της κυβέρνησης με εκλογές για να διαχειριστεί αυτό τον όλεθρο (…) το τρίτο μνημόνιο» πρόσθεσε, εκτιμώντας ότι «ο πρωθυπουργός δεν έχει άλλη επιλογή από το να φύγει μπροστά με συμμαχίες ώστε να εφαρμόσει αυτό που ψήφισε, δηλαδή το τρίτο μνημόνιο».

Αναφερόμενος στη Ζωή Κωνσταντοπούλου και τον Γιάνη Βαρουφάκη,  δήλωσε ότι έχουν εκρηκτική δημοφιλία. «Είναι ανέλεγκτα φαινόμενα που γέννησε η ίδια η στάση της ηγεσίας» επισήμανε. Σημείωσε δε ότι η ηγεσία έχει ήδη σφάλει στη διαχείριση προσώπων και καταστάσεων στο κόμμα.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here