Αλ. Μητρόπουλος: Να ενισχυθεί με ειδικούς η ομάδα διαπραγμάτευσης

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI(Γ. ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Να ενισχυθεί η εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης με ειδικούς επιστήμονες,  κυρίως τεχνικούς και νομικούς, πέρα από τα στενά όρια των κυβερνώντων κομμάτων, «διότι έχουμε υποβαθμίσει τα νομικά κείμενα που δεσμεύουν τη χώρα»,  ζήτησε ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Μητρόπουλος.

Μιλώντας στο Mega ο κ. Μητρόπουλος είπε ότι «επιβάλλεται άμεσα συγκρότηση εθνικής διαπραγματευτικής ομάδας με πρόσωπα αυξημένου επιστημονικού κύρους γιατί αυτό εξυπηρετεί και την Αριστερά και την κυβέρνηση», ενώ διευκρίνισε ότι πρέπει «να εμπλουτιστεί η εθνική διαπραγματευτική ομάδα με έμπειρα στελέχη κάτι που δεν είχε η πρώτη ομάδα και ηττήθηκε».

Είπε ακόμη ότι πρέπει να μετατεθεί ο χρόνος της συμφωνίας, καθώς αυτή δεν μπορεί να γίνει μέχρι τις 20 Αυγούστου. Εάν δεν συμβεί αυτό, πρόσθεσε «πάμε σε δεύτερη μεγάλη ήττα και σε πρόγραμμα ακραίου θατσερισμού που μια κυβέρνηση της αριστεράς δεν μπορεί να το σηκώσει μόνη της».

‘Οσον αφορά τα μέτρα που δημοσιεύθηκαν στο τύπο, ανέφερε ότι «παρά το ότι η κοινωνία θέλει κάποια μέτρα και βεβαίως πρέπει να παρθούν, αυτά δεν μπορεί να τα σηκώσει και η κυβέρνηση μόνη της».

Υπογράμμισε ότι λόγω του ότι από το 2021 θα απαιτούνται 40 χρόνια δουλειάς για γυναίκες και νέους, «το 70% των γυναικών θα στερηθούν του δικαιώματος της σύνταξης».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here