Μητρώο πολιτικών στελεχών νέας γενιάς, δημιουργεί η ΝΔ

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI(Τ. ΜΠΟΛΑΡΗ)

Τη δημιουργία του μητρώου πολιτικών στελεχών, μέσω του οποίου επιδιώκεται η ανανέωση και το άνοιγμα του κόμματος στην κοινωνία, παρουσίασε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Ενεργοποιούμε καινούρια πρόσωπα, δημιουργούμε μία νέα γενιά στελεχών, δημιουργούμε περισσότερες φωνές της Ν.Δ. σε όλη την Ελλάδα» δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης. Όπως είπε, τα πρόσωπα που θα επιλεγούν για το μητρώο θα είναι δυνάμει υποψήφιοι του κόμματος στις επόμενες εκλογές, καθώς «δεν είναι δεδομένη η συμμετοχή στα ψηφοδέλτια κανενός πολιτευτή».

«Θέλουμε να ανοίξουμε το κόμμα σε πρόσωπα που δεν γνωρίζουμε», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και εξήγησε: «Τους βουλευτές και τα στελέχη τα ξέρουμε, θέλουμε αξιόλογους ανθρώπους από όλη την Ελλάδα που να θέλουν να ενεργοποιηθούν πολιτικά».

Αναφερόμενος στο ηλικιακό κριτήριο ο πρόεδρος της Ν.Δ. διευκρίνισε ότι δεν πιστεύει σε αυστηρά όρια ηλικίας, ούτε ότι η ανανέωση έχει αποκλειστικά ηλικιακά χαρακτηριστικά. «Έχει και ηλικιακά κριτήρια, αλλά αυτό που μας ενδιαφέρει είναι ο υποψήφιος να είναι νέος στις ιδέες, να έχει επιστημονική επάρκεια και να έχει το ήθος που απαιτείται και αυτό είναι απαράβατος όρος συμμετοχής στα κοινά», πρόσθεσε.

Ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε στη συνέχεια ότι το μεγάλο ερώτημα που καλείται να απαντήσει η Ν.Δ. ως κόμμα είναι «πώς κάνουμε πράξη την ανανέωση και την αξιοκρατία». «Πιστεύουμε ότι ο βασικός πολιτικός εκφραστής της πλατιάς μεταρρυθμιστικής συμμαχίας μπορεί να είναι μόνο η Ν.Δ.. Σύντομα θα έχουμε παρουσιάσει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων. Σήμερα παρουσιάζουμε με ποιους θα τα κάνουμε όλα αυτά», σημείωσε, δίνοντας το πολιτικό πλαίσιο της δημιουργίας του μητρώου στελεχών.

Παρατήρησε ακόμη ότι «οι πολίτες αντιμετωπίζουν τα κόμματα με πολύ μεγάλη καχυποψία». «Τι μας λένε οι πολίτες: «Βλέπω όλο τους ίδιους και τους ίδιους στη Ν.Δ., δεν υπάρχουν νέα πρόσωπα, μήπως ο Κυριάκος Μητσοτάκης μένει σε ισορροπίες μέσα στο κόμμα και δεν φέρνει καινούριες δυνάμεις, πάλι με τους ίδιους θα κυβερνήσετε;». Όταν εκλέχτηκα είχα δεσμευτεί σε μία μεγάλη ανανέωση, όχι μόνο σε ιδέες, αλλά και σε πρόσωπα», ανέφερε.

Παρουσιάζοντας τη διαδικασία με την οποία το κόμμα θα απευθυνθεί στους υποψηφίους για την εγγραφή στο μητρώο πολιτικών στελεχών η κ. Ρεβέκα Πιτσίκα, σύμβουλος του προέδρου του κόμματος σε θέματα διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού διευκρίνισε ότι εντός των προσεχών ημερών θα δημιουργηθεί ηλεκτρονική πλατφόρμα, στην οποία οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση και μαζί και το βιογραφικό τους.

Μετά την ηλεκτρονική υποβολή, οι ενδιαφερόμενοι θα κληθούν για προσωπική συνέντευξη. Όσοι εγκριθούν θα ενταχθούν σε ένα πρόγραμμα επιμόρφωσης και θα συμμετέχουν στην παραγωγή έργου μέσω των γραμματειών και των τομέων.

Η διεύθυνση της πλατφόρμας είναι www:ananeosi.nd.gr .

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here