Μυτιλήνη: Ο «Ταξιάρχης» έσωσε 41 Αφγανούς πρόσφυγες- ανάμεσά τους 6 παιδιά

Σαράντα έναν ναυαγούς πρόσφυγες, ανάμεσά τους έξι παιδιά και δύο έγκυες γυναίκες διέσωσαν ψαράδες του αλιευτικού σκάφους «Ταξιάρχης» το απόγευμα της Κυριακής.  Οι ναυαγοί είχαν εντοπιστεί από το Λιμενικό Σώμα στο ακατοίκητο νησί Παναγιά, ένα από τα μικρονήσια Τουκμάκια ανατολικά της Λέσβου ανοικτά του Μανταμάδου.

Επειδή στην περιοχή έπνεαν άνεμοι έντασης 7 μποφόρ και ήταν αδύνατον να πλησιάσουν άλλα σκάφη, αλλά και επειδή οι ναυαγοί σε αυτό κινδύνευαν λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών όταν θα νύχτωνε, ο καπετάνιος του ξύλινου αλιευτικού σκάφους «Ταξιάρχης», Στρατής Κάσσος, που έπλεε εκείνη την ώρα στην περιοχή ακούγοντας την έκκληση του Λιμεναρχείου για βοήθεια αποφάσισε να πλησιάσει και να αρχίσει τη διαδικασία διάσωσης.

Με μια ξύλινη βάρκα του αλιευτικού σκάφους που έριξαν στο νερό, το πλήρωμα του σκάφους άρχισε να μεταφέρει τους ναυαγούς στο αλιευτικό. Πρώτα τα παιδιά και τις γυναίκες και μετά τους άνδρες.

«Τρεις τρεις ή τέσσερις τέσσερις τους ανεβάσαμε όλους στο καΐκι. Μας βοήθησε ο Θεός και τα καταφέραμε. Το σκάφος κινδύνεψε κι η βάρκα κυριολεκτικά έσπασε» λέει ο κυβερνήτης του αλιευτικού μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ από το λιμάνι της Μυτιλήνης όπου κατέπλευσε με το σκάφος του για να αποβιβάσει τους διασωθέντες.

Όλοι οι διασωθέντες, 28 άνδρες, επτά γυναίκες και έξι μικρά παιδιά, όλοι από το Αφγανιστάν, είναι καλά στην υγεία τους αφού τους παρασχέθηκαν πρώτες βοήθειες στο λιμάνι της Μυτιλήνης από εθελοντές και μεταφέρθηκαν στους καταυλισμούς.

Εκτός από τον κυβερνήτη στο αλιευτικό επέβαιναν ο αδελφός του Σταύρος, ο γιος του Βασίλης και τρεις Αιγύπτιοι ψαράδες ο Μουσά, ο Ταχντί και ο Αχέντ.

Ας σημειωθεί εδώ ότι δεν είναι η πρώτη φορά που οι συγκεκριμένοι ψαράδες με το σκάφος τους έχουν διασώσει ναυαγούς μετανάστες και πρόσφυγες.

Όλοι οι διασωθέντες καλά στην υγεία τους αφού τους παρασχέθηκαν πρώτες βοήθειες στο λιμάνι της Μυτιλήνης από εθελοντές και καταγράφτηκαν, μεταφέρθηκαν στους καταυλισμούς.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here