Μισοβούλιαξε η μια απο τις τρεις πλωτές δεξαμενές στην Ελευσίνα

Ημιβυθίστηκε τμήμα της πλωτής δεξαμενής 1 στις λιμενικές εγκαταστασεις  των ναυπηγείων της Ελευσίνας. Τμήμα  της πλωτής δεξαμενής Νο1 ήταν προσδεδεμένο σε προβλήτα σε χώρο των ναυπηγείων και γίνεται προανάκριση για να διερευνηθούν τα αίτια της ζημίας.

Άμεσα από τη Λιμενική Αρχή Ελευσίνας τέθηκε σε άμεση ετοιμότητα το τοπικό σχέδιο αντιμετώπισης περιστατικών ρύπανσης και στην περιοχή έσπευσαν δύο περιπολικά σκάφη, δύο ρυμουλκά, καθώς και κλιμάκιο Μονάδας Υποβρύχιων Αποστολών, ενώ με μέριμνα των υπεύθυνων των εγκαταστάσεων ναυπηγείων Ελευσίνας και της ανάδοχου εταιρείας απορρύπανσης πραγματοποιήθηκε πόντιση φραγμάτων περιμετρικά της ημιβυθισμένης δεξαμενής.

Επί της δεξαμενής δεν υπήρχε πλοίο και δεν απασχολούνταν εργαζόμενοι, ενώ από την ημιβύθιση δεν σημειώθηκε τραυματισμός και δεν προκλήθηκε ρύπανση στη θαλάσσια περιοχή.

Τα ναυπηγεία Ελευσίνας διαθέτουν τρεις δεξαμενές στις οποίες μπορούν να δεξαμενιστούν πλοία έως 120.000 DWT (Capesize) και μήκους έως 276 μ.. Καθεμιά διαθέτει δύο γερανούς ανύψωσης μέχρι 18 τόνους. Συγκεκριμένα η πρώτη και μικρότερη δεξαμενή είναι ικανή να δεχτεί πλοία έως 22.000 DWT με μήκος έως 164μ., η δεύτερη μεσαία δεξαμενή μπορει να δεχτεί πλοία χωρητικότητας εώς75.000 DWT με μήκος έως 230μ. και η τρίτη και μεγαλύτερη δεξαμενή των Ναυπηγείων Ελευσίνας μπορεί να δεχτεί πλοία χωρητικότητας έως 120.000 DWT και μήκους έως 276 μ. Πέραν των δεξαμενών στα ναυπηγεία μπορούν να ελλιμενιστούν για παντός είδους εργασίες 7-10 πλοία ταυτοχρόνως.

 

Πώς είναι η δεύτερη, μεσαία σε διαστάσεις δεξαμενή για επισκευές πλοίων στην Ελευσίνα

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here