Μισόλογα Μητσοτάκη για προληπτική γραμμή, δικαιώματα εργαζομένων-Μαξίμου: Θέλει νέο μνημόνιο και συντριβή της εργασίας

Το Μέγαρο Μαξίμου αποτιμά θετικά την εξέλιξη της προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή για την οικονομία, η οποία όπως πιστεύουν ανέδειξε σε όλο της το μεγαλεία την αντιφατική και ανεπαρκή πολιτική γραμμή της ΝΔ, η οποία στηρίζεται σε ψευδείς ισχυρισμούς και καταστροφολογικά επιχειρήματα.  Είναι χαρακτηριστικό επίσης το γεγονός ότι ο πρόεδρος της ΝΔ, δεν πήρε θέση για την αύξηση του κατώτατου μισθού και την ενίσχυση των εργασιακών δικαιωμάτων, δείχνοντας την απέχθεια του προς τον κόσμο του μόχθου και της εργασίας.

Οπως έλεγαν ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, «επιχείρησε ατυχώς, για ακόμη μία φορά, να μετατοπίσει τη συζήτηση από το θέμα της οικονομίας στην ανομία, επιβεβαιώνοντας πως όλο το καταστροφολογικό αφήγημά του έχει καταρρεύσει».

 Σχολίαζαν ακόμη,  πως «ο κ. Μητσοτάκης για πρώτη φορά πήρε αποστάσεις από τους Αντώνη Σαμαρά και τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γ. Στουρνάρα που τάσσονται υπέρ της προληπτικής γραμμής στήριξης. Αλλά δεν είπε τι πιστεύει για την επόμενη μέρα, μετά τον τερματισμό των μνημονίων. Δε θέλει ούτε προληπτική γραμμή, ούτε καθαρή έξοδο. Άρα τι θέλει; Νέο μνημόνιο;»
Είναι χαρακτηριστικό ότι κατά την συζήτηση στη Βουλή ο κ. Μητσοτάκης είπε: Μην ψεύδεσθαι ουδέποτε εγώ έχω ζητήσει προληπτική γραμμή στήριξης, ούτε η Νέα Δημοκρατία . Αυτό που λέμε είναι ότι στη σημερινή συγκυρία η χώρα πρέπει να δανείζεται με λελογισμένα επιτόκια», αφήνοντας μετέωρο και άγνωστο τι πραγματικά επιθυμεί για τη χώρα.

Επιπλέον, οι ίδιοι κύκλοι του Μαξίμου τόνιζαν ότι «ο κ. Μητσοτάκης δεν έδωσε καμία συγκεκριμένη απάντηση για το κατά πόσο θα στηρίξει την αύξηση του κατώτατου μισθού και την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων για τους εργαζομένους, που προβλέπονται και στο Ολιστικό Αναπτυξιακό Σχέδιο, επιβεβαιώνοντας ότι το πλάνο του για την ανάπτυξη βασίζεται μονάχα στη συντριβή της εργασίας υπέρ των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων».

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here