Μιωνής: Ανακοίνωση με απειλές κατά εισαγγελέων

Ανακοίνωση σχετικά με το εισαγγελικό πόρισμα του εισαγγελέα Καλούδη, με το οποίο ζητήθηκε η ποινική δίωξη του ιδίου και του Σταύρου Παπασταύρου για κακούργημα, εξέδωσε χθες ο Σάμπι Μιωνής.

Στην ανακοίνωση καταφέρεται με βαρείς χαρακτηρισμούς κατά των δικαστικών οι οποίοι έχουν αναλάβει τις υποθέσεις του αλλά κατά και της «εγκληματικής», όπως λέει, «συμμορίας Παπαγγελοπούλου, Φιλιππάκη, Παπαδάκου, Τάρκα»και υποστηρίζει ότι ο αρμόδιος εισαγγελέας «έθαψε» έγγραφο από την Κύπρο βάσει του οποίου οι κατηγορίες εναντίον του και εναντίον του κυρίου Παπασταύρου κατέπιπταν.

Αναφέρεται επίσης ονομαστικά εναντίον των εισαγγελέων Τουλουπάκη, Ντζούρα και Καλούδη λέγοντας ότι πρέπει να ελεγχθούν «για τη συστηματική βοήθεια που προσέφεραν στην εγκληματική συμμορία που τον εξεβίαζε επί σειρά ετών». Η ανακοίνωση του Σ. Μιωνή καταλήγει με την απειλή «ότι έρχεται η ώρα της κρίσης«, ότι »δεν γνώριζε μόνο ο κ. Παππάς τη λειτουργία του παραδικαστικού κυκλώματος« και πως »τα στοιχεία που θα παρουσιαστούν θα κάνουν κάποιους να χάσουν τον ύπνο τους για τη δράση του μεγαλύτερου παραδικαστικού κυκλώματος από τη σύσταση του ελληνικού κράτους».

Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ από την Προανακριτική Επιτροπή σχολιάζοντας την ανακοίνωση Μιωνή αναφέρουν ότι, πρώτον, παραδέχεται ότι υπάρχει ανοιχτή δικογραφία που τον αφορά και, δεύτερον, ότι εκθέτει την πλειοψηφία Νέας Δημοκρατίας και ΚΙΝ.ΑΛΛ. της Προανακριτικής Επιτροπής, καθώς απέρριψε το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ να κληθούν να καταθέσουν οι εισαγγελείς Τουλουπάκη, Ντζούρας και Καλούδης, οι ίδιοι δηλαδή τους οποίους κατηγορεί ο κύριος Μιωνής και θα μπορούσαν εξεταζόμενοι από τη Βουλή να αποκαλύψουν τι πραγματικά συνέβη. Οι ίδιοι κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζουν επίσης ότι είναι ντροπή το γεγονός ότι ένας ελεγχόμενος από τη Δικαιοσύνη καταφέρεται με αυτόν τον τρόπο και απειλεί τους εισαγγελείς που τον ελέγχουν.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here