Το μήνυμα του Μανώλη Γλέζου για την Ηριάννα

Η  Δικαιοσύνη πρέπει να είναι ανεξάρτητη από την οποιαδήποτε εκτελεστική εξουσία. Στην περίπτωση της Ηριάννας, ο νομικός κόσμος στην πλειοψηφία του, δεν μπορεί να εξηγήσει την σκληρή αυτή απόφαση, αναφέρει στο μήνυμά του για την άδικη φυλάκιση της Ηριάννας, ο Μ. Γλέζος.

Και συνεχίζει: 

Η διεθνής πρακτική αποφεύγει να δεχτεί ένα ελλιπές αποτύπωμα dna σαν αποδεικτικό στοιχείο.

Στην προκειμένη όμως περίπτωση, είναι το μοναδικό στοιχείο που οδήγησε στην απόφαση για πολύχρονη φυλάκιση ενός νέου ανθρώπου.

Επείγει να δοθεί η αναστολή εκτέλεσης ποινής στην Ηριάννας.

Είναι προφανές, ότι για την προστασία της ίδιας της ανεξάρτητης Δικαιοσύνης, μέχρι να κριθεί η απόφαση σε δεύτερο βαθμό και για να μην φτάσουμε να μετράμε άλλη μια κατεστραμμένη ζωή, που θα έχει περάσει κάποια χρόνια και αυτή στις φυλακές, μέχρι να ακούσουμε την απόφαση «Αθώα» και να αναρωτηθούμε ξανά, αν τα χρόνια της άδικης φυλάκισης και σπίλωσης αποζημιώνονται.

Περιμένω από την Δικαιοσύνη να δείξει την ευαισθησία της και να έχουμε στις 17 Ιουλίου την Ηρριάνα ανάμεσά μας.

Μανώλης Γλέζος
Αθήνα- ΚΑΤ
9 Ιουλίου 2017

 

Print Friendly, PDF & Email

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Μη γνωρίζοντας τα στοιχεία της συγκεκριμμένης υπόθεσης δεν μπορώ να παρέμβω, ούτε και θέλω να θεωρηθεί ως κάτι τέτοιο το παρόν σχόλιο μου. Αν και είναι δυνατή πάντοτε η ((έστω και μάλλον σπάνια) περίπτωση «δικαστικής πλάνης», υπάρχει παράλληλα και το τεκμήριο (μαχητό) της ορθότητας της δικαστικής κρίσης και ιδίως υπάρχει μεγάλη εμπιστοσύνη ως προς την κρίση της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελληνων δικαστικών λειτουργών, που γνωρίζουν, θελω να πιστεύω, άριστα τους νομικούς κανόνες και τα σχετικά αξιώματα εφαρμογής τους, κύρια θέση στα οποία κατέχει και εκείνο, ότι σε περιπτωση αμφιβολίας η απόφαση πρέπει να είναι κατ’ αρχάς υπέρ του διωκομένου (in dubio pro reo στα λατινικά). Κάτι που νομίζω ότι επισημαίνει και αειθαλής συμπατρώτης κ. Μανώλης Γλέζος, εκφραζοντας την ευαισθησία του, για την απονομή Δικαιοσύνης, την οποία όμως αποδίδουν συγκεκριμμένοι δικαστές, ελεύθεροι πάντοτε, με κύριο σύμβουλο την συνείδησή τους ως προς την πλήρως τεκμηριωμένη απόφαση που θα εκδόσουν και η οποία μπορεί να υποστεί την κρίση εκ των υστέρων. ΄Ετσι, καλή επιτυχία στο έργο τους και μόνο, μπορώ τώρα να πώ!
    Με τιμή,
    Ιωάννης Χ. Βούλγαρης, Ομότιμος καθηγητής Νομικής ΔΠΘ (ivoulga@law.duth.gr)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here