Μήνυμα ντροπής από Ν.Δ: Βλέπει… λαϊκισμό πίσω από το πραξικόπημα 21η Απριλίου-ΣΥΡΙΖΑ: Μνημείο εργαλειοποίησης με στόχο το ξέπλυμα των έως πρόσφατα πρωτοπαλίκαρων του δικτάτορα

Αίσθηση προκάλεσε το πρωτοφανές και ανιστόρητο μήνυμα του κυβερνώντος κόμματος για τα 54 χρόνια από το πραξικόπημα, με… μπόλικες δόσεις ιστορικού αναθεωρητισμού, που προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Νέα Δημοκρατία «είδε» τον λαϊκισμό και την έλλειψη συνεννόησης των πολιτικών δυνάμεων πίσω από την έλευση της χούντας, σε μια ξεκάθαρη προσπάθεια να αφήσει αιχμές για την σημερινή πολιτική πραγματικότητα, όπως, τουλάχιστον την αντιλαμβάνεται αλλά και να συσκοτίσει τις ευθύνες της κυβέρνησης των αποστατων της Ενωση Κεντρου αλλά και του παλατιού.

Με την ανακοίνωση αυτή φαίνεται πως η ΝΔ σχεδόν δικαιολογεί το αντικομμουνιστικό μένος του δικτάτορα Παπαδόπουλου, που είχε πει πως η κατάλυση της δημοκρατίας ήλθε για να αποκρουστεί ο κομμουνιστικός κίνδυνος.

«Το πραξικόπημα των συνταγματαρχών είναι μια διαρκής υπόμνηση των δεινών που μπορεί να φέρει ο ακραίος διχασμός που θρέφεται από τον λαϊκισμό και την έλλειψη στοιχειώδους συνεννόησης των πολιτικών δυνάμεων», τονίζει στην ανακοίνωσή της.

«Η 21η Απριλίου είναι η μαύρη επέτειος ενός καθεστώτος που προκάλεσε πληγές και τραγωδίες», επισημαίνει η Ν.Δ. και προσθέτει: «Η Χούντα καταπάτησε τα δημοκρατικά δικαιώματα, βασάνισε και δολοφόνησε πολίτες για τις απόψεις τους, ανέκοψε την πρόοδο της χώρας και, βέβαια, προκάλεσε τον ακρωτηριασμό της Κύπρου», σημειώνει το κυβερνών κόμμα και τονίζει: «54 χρόνια μετά, η προστασία και η διαρκής ενδυνάμωση της Δημοκρατίας παραμένει υπόθεση όλων μας. Κάθε μέρα, οι Έλληνες ενωμένοι μπορούμε να κάνουμε το «ποτέ ξανά» από σύνθημα, πραγματικότητα».

Σχολιάζοντας το μήνυμα της Ν.Δ. ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, ασκεί σφοδρή κριτική κατηγορώντας το κυβερνών κόμμα για εργαλειοποίηση της ιστορίας με μικροπολιτικούς στόχους.

Υπενθυμίζει το αντίστοιχης έμπνευσης μήνυμα της υπουργού Παιδείας για την 28η Οκτωβρίου και υπογραμμίζει «Ο ιστορικός αναθεωρητισμός και η ημιμάθεια συμβαδίζουν με κοινό στόχο τη λήθη και το ξέπλυμα εκείνων που μέχρι πρόσφατα ήταν πρωτοπαλίκαρα του δικτάτορα Παπαδόπουλου».

Η ανακοίνωση

Η σημερινή ανακοίνωση της ΝΔ για την μαύρη επέτειο του πραξικοπήματος συνιστά μνημείο εργαλειοποίησης της ιστορίας για μικροπολιτικούς σκοπούς. Κατά τη Νέα Δημοκρατία η χούντα ήρθε από την πολιτική ένταση και τον «λαϊκισμό». Κάνει λάθος.

Είναι ένα λάθος συνειδητό. Αποσκοπεί στην ιστορική δικαίωση του ρόλου της κυβέρνησης των αποστατών, της βασιλικής οικογένειας και αντιδραστικών κέντρων εντός και εκτός της χώρας.

Δεν είναι η πρώτη φορά. Όλοι θυμόμαστε το μήνυμα της υπουργού Παιδείας ότι η 28η Οκτωβρίου είναι μια μέρα μάχης κατά του «λαϊκισμού».

Ο ιστορικός αναθεωρητισμός και η ημιμάθεια συμβαδίζουν με κοινό στόχο τη λήθη και το ξέπλυμα εκείνων που μέχρι πρόσφατα ήταν πρωτοπαλίκαρα του δικτάτορα Παπαδόπουλου.

Δεν θα τους περάσει. Ο ελληνικός λαός έχει μνήμη και κρίση.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here