Μήνυμα Μακρόν από την Αθήνα για ενίσχυση της Ευρωζώνης απέναντι σε νέες κρίσεις

Ενα συμβολικό αλλά καθαρό μήνυμα για άμεση ενίσχυση της Ευρωζώνης, ώστε να μην ξαναβρεθεί αντιμέτωπη με κρίσεις όπως αυτές της Ελλάδας, θα επιχειρήσει  να στείλει από την Αθήνα, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη χώρα μας στις 7 και 8 Σεπτεμβρίου, ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμμανουέλ Μακρόν.

Αυτό αναφέρει το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο Γάλλους αξιωματούχους, συμβούλουε του Γάλλου προέδρου.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το πρακτορείο, ο κεντρώος πρόεδρος της Γαλλίας θα συνοδεύεται κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα από Γάλλους επιχειρηματίες, σε μία προσπάθεια προώθησης των επενδύσεων στην Ελλάδα.

«Η ιδέα είναι η Γαλλία να σταθεί στο πλευρό της Ελλάδας, στην προσπάθειά της για ανάκαμψη», δήλωσε ένας εκ των συμβούλων του κ. Μακρόν, ο οποίος δεν κατονομάζεται από το Reuters.

Ο ίδιος, ωστόσο, συμπλήρωσε πως «ο συμβολισμός και η ουσία της επίσκεψης, είναι επίσης να τονίσουμε ότι η Ευρωζώνη πρέπει να μεταρρυθμιστεί βαθιά».

«Η κρίση αποκάλυψε βλαβερές δυσλειτουργίες και αδυναμίες, η Ελλάδα μπορεί να το καταδείξει αυτό», συνέχισε ο Γάλλος αξιωματούχος, ο οποίος πάντως καθησύχασε πως, σε ό,τι αφορά το ελληνικό ζήτημα, αποφεύχθηκαν τα χειρότερα.

Είπε επίσης ότι «δεν μπορούμε να βρεθούμε αντιμέτωποι με μια νέα κρίση η οποία, στην Ελλάδα ή σε κάποια άλλη χώρα, θα μας ωθούσε όλους στα όρια».

Κατά τον ίδιο, οι προτάσεις του κ. Μακρόν θα αντικατοπτρίζουν την πεποίθηση του Γάλλου προέδρου και του επιτελείου του ότι η ζώνη του ευρώ πρέπει να είναι θωρακισμένη απέναντι σε οποιαδήποτε πιθανή δυσκολία.

Της επίσκεψης του κ. Μακρόν στην Ελλάδα, θα προηγηθεί η τριήμερη περιοδεία στην κεντρική και ανατολική Ευρώπη αυτήν την εβδομάδα, καθώς και οι συναντήσεις του με τους ηγέτες της Γερμανίας, της Ιταλίας και της Ισπανίας την επόμενη εβδομάδα.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here