Μήνυση Χαϊκάλη κατά εισαγγελέων για την αρχειοθέτηση της δωροδοκίας

ΦΩΤΟ: ΙΝ ΤΙΜΕ(Ν. ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ)

Μηνυτήρια αναφορά κατέθεσε στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου ο υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Παύλος Χαϊκάλης, με την οποία εγκαλεί τον προϊστάμενο της εισαγγελίας Εφετών της Αθήνας Ισίδωρο Ντογιάκο αλλά και τον εισαγγελέα Εφετών Π.Παπαγιωτόπουλο, για το αδίκημα της κατάχρησης εξουσίας.  

Ο κ. Χαϊκάλης στρέφεται κατά των δυο εισαγγελέων γιατί τον περασμένο Δεκέμβριο είχαν αποφασίσει ως αβάσιμες και αστήρικτες την αρχειοθέτηση των καταγγελιών του περί απόπειρας δωροδοκίας που του έγινε,  εν όψει της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας, όπως άλλωστε είχε προαναγγείλει από τότε.

Στην αναφορά του, ο  κ. Χαϊκάλης υποστηρίζει ότι οι καταγγελίες του αρχειοθετήθηκαν χωρίς να ερευνηθούν εις βάθος.

Η αλήθεια είναι ότι μετά από αδικαιολόγητη καθυστέρηση αρκετών ημερών ο προϊστάμενος της εισαγγελίας εφετών Αθηνών, Ισ. Ντογιάκος αποφάσισε να ερευνήσει τις καταγγελίες με διαδικασίες εξπρές και σε χρόνο ρεκόρ, αφού προηγουμένως αποκαλύφθηκε δημοσίως η υπόθεση και η καταγγελία περί απόπειρας δωροδοκίας από τον Λ. Λαζόπουλο σε τηλεοπτική εκπομπή.

Αμέσως μετά μέσα δύο ημέρες και αφού κλήθηκαν όλοι εμπλεκόμενοι στην εισαγγελία εφετών για να υποβληθούν σε κατ’ αντιπαράσταση εξέταση, η υπόθεση αρχειοθετήθηκε με πόρισμα του εισαγγελέα εφετών κ. Π. Παναγιωτόπουλου.

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here