Η πιο μεγάλη ώρα του αθλητισμού, πριν 28 χρόνια-Το μήνυμα του Γκάλη (video).

Πριν  από 28 χρόνια,  τέτοια ημέρα (14/6),  η Εθνική Ελλάδας σκαρφάλωνε στην κορυφή της Ευρώπης, επιτυχία πρωτόγνωρη, που δεν μπορούσε να φανταστεί μέχρι τότε ούτε ο πιο αισιόδοξος Ελληνας. Η Εθνική μπάσκετ κατανίκησε και τη «ρωσική αρκούδα», την ενωμένη και κραταιά Σοβιετική Ενωση με τις αξέχαστες δύο βολές στο φινάλε του Αργύρη Καμπούρη.

Ηταν η πρώτη φορά, που ακουγόταν ο ελληνικός αθλητισμός στα πέρατα της γης. Ο Νίκος Γκάλης, ο εμπνευσμένος ηγέτης της θρυλικής αυτής παρέας με μήνυμά του στο twitter θυμήθηκε τη δοξασμένη ημέρα, που απογείωσε ένα ολόκληρο έθνος.

«Η πιο μεγάλη μέρα μέχρι τότε του ελληνικού μπάσκετ και του αθλητισμού της χώρας μας. Η πρώτη φορά που η Εθνική μας ομάδα έπαιζε σε έναν Ευρωπαϊκό Τελικό. Μια ολόκληρη χώρα ήταν στο πόδι. Δέκα και πλέον εκατομμύρια Έλληνες εντός και εκτός συνόρων ζούσαν με την ελπίδα να πανηγυρίσουν την κατάκτηση του τροπαίου και εμείς δεν θα έπρεπε να τους απογοητεύσουμε.

Η μέρα κύλησε ήρεμα και διαπίστωσα στις συζητήσεις μου με τους συμπαίκτες μου, ότι όλοι ήμασταν αποφασισμένοι να μην αφήσουμε την μεγάλη ευκαιρία να πάει χαμένη.

Μπαίνοντας το βράδυ στο ΣΕΦ και βλέποντας και την ατμόσφαιρα που είχαν δημιουργήσει οι Έλληνες φίλαθλοι πίστεψα ότι στο τέλος αυτού του αγώνα με αντίπαλο ένα από τα μεγαθήρια του Παγκόσμιου μπάσκετ, είχαμε πάρα πολλές πιθανότητες να είμαστε εμείς οι νικητές.

Και πραγματικά παίζοντας με ψυχή και παλεύοντας από το πρώτο έως το τελευταίο δευτερόλεπτο πήραμε την νίκη και τον τίτλο των πρωταθλητών Ευρώπης.

Ήμασταν ευτυχισμένοι, γιατί καταφέραμε να πετύχουμε κάτι που στο ξεκίνημα του θεσμού φαινόταν ακατόρθωτο για τους ειδικούς του αθλήματος.

Και όχι μόνο αυτό. Καταφέραμε να ενώσουμε έναν ολόκληρο λαό, αλλά και να βάλουμε το μπάσκετ στο σπίτι του κάθε Έλληνα. Έτσι ασχολήθηκαν με το άθλημα χιλιάδες παιδιά και έτσι βγήκαν νέα ταλέντα, ήρθαν και άλλες μεγάλες επιτυχίες στην συνέχεια και θα έρθουν και άλλες στο μέλλον «.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here