Μην βρίζετε στο Facebook τον Ερντογάν αν σκοπεύετε να ταξιδέψετε στην Τουρκία

Η Γερμανία κάλεσε τους Γερμανούς υπηκόους να προσέχουν τα σχόλιά τους στα social media εναντίον του Ερντογάν αν πρόκειται να επισκεφθούν την Τουρκία ή βρίσκονται ηδη εκεί, επειδή έχει αυξηθεί ο αριθμός των Γερμανών που συλλαμβάνονται στη γείτονα χώρα για άσκηση κριτικής στον Τούρκο πρόεδρο

Το υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας σε νέα επικαιροποιημένη οδηγία του αναφέρει ότι ακόμα και ιδιωτικά σχόλια μπορεί να αποβούν επικίνδυνα, αν τα καταγγείλει καποιος στις τουρκικές αρχές και η διωξη είναι «εξύβριση του προέδρου» ή «διασπορά τρομοκρατικής προπαγάνδας» -διώξεις που οδηγουν σε πολυετείς φυλακίσεις.

Οι προσπάθειες του Βερολίνου να βελτιώσει τις διακρατικές σχέσεις δεν έχουν αποδώσει ιδιαίτερα και δεκάδες Γερμανοί παραμένουν φυλακισμένοι στην Τουρκία μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα.

«Σε ορισμένες περιπτώσεις αρκεί απλώς να κάνει κάποιος ‘like’ σε τέτοιας φύσης καταχώριση κάποιου άλλου για να ασκηθεί δίωξη», τονιζει το γερμανικό υπΕΞ.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν παρατηρηθεί παρόμοια προβλήματα με συλλήψεις υπηκόων άλλων ευρωπαϊκών χωρών, αλλά ίσως καλό είναι να έχουμε όλοι το νου μας….

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here