Μικρότητες του «Τέσλα» – Κατηγορεί για παιδόφιλο έναν διασώστη επειδή έκρινε ως άχρηστο το μίνι υποβρύχιο του Μασκ

Ένας από τους Βρετανούς δύτες που συμμετείχαν στην επιχείρηση διάσωσης στo σπήλαιο της Ταϊλάνδης σκέφτεται να μηνύσει τον  Έλον Μάσκ της Τέσλα, o οποίος τον αποκάλεσε «παιδόφιλο» στο Twitter.

O Bέρνον Άνσγουορθ,  63χρονος δύτης και σπηλαιολόγος, δήλωσε στην βρετανική εφημερίδα Guardian πως αισθάνεται έκπληκτος και θυμωμένος για την επίθεση που δέχτηκε και η οποία ουσιαστικά οφείλεται στην κριτική που άσκησε σε ένα μίνι υποβρύχιο του Μασκ. Ο Μασκ για την ακριβεια αξιώθηκε να στείλει ένα υποτιθέμενα σωτήριο μίνι υποβρύχιο στην Ταϊλάνδη, την …ημέρα που τελείωναν οι επιχειρήσεις σωτηρίας. Το υποβρύχιο (εκτός του ότι έφτασε κατόπιν εορτής ως «δωρεά», αλλά στην ουσία ως διαφήμιση της Τέσλα χωρίς κανένα όφελος για τα 12 παγιδευμένα παιδιά,  θα μπορούσε κάλλιστα να «κολλήσει» σε τουλάχιστον 4 σημεία της διαδρομής και όχι μόνο να μη βοηθήσει στις έρευνες, αλλά και να καταδικάσει τα παιδιά σε θάνατο.

Ο δύτης, που είναι και σπηλαιολόγος, γνωρίζοντας το σύστημα των σπηλαίων όπου είχαν εγκλωβιστεί τα 12 παιδιά με τον  προπονητή τους είχε βοηθήσει τις ομάδες διάσωσης. Είχε δηλώσει σε συνέντευξη του στο CNN ότι η ιδέα του Μασκ να χρησιμοποιηθεί ένα μικρό υποβρύχιο για να βγουν τα εγκλωβισμένα παιδιά από τη σπηλιά δεν είχε «καμία πιθανότητα να φέρει αποτελέσματα».

Με ένα tweet  προς τους 22 εκατομμύρια ακολούθους του στο Twitter ο διευθυντής  της Tesla χαρακτήρισε τότε τον Βέρνον Άνσγουορθ, ως παιδόφιλο («pedo») που δεν τον είδε κανεις στα σπήλαια.  Αμφισβήτησε τη συμμετοχή του Άνσγουερθ στην επιχείρηση διάσωσης περιγράφοντάς των ως «suss» («ύποπτο») Βρετανό, που ζει μόνιμα στην Ταϊλάνδη». Κι είπε ότι θα αποδείξει ότι το υποβρύχιό του θα μπορούσε να τα καταφέρει. «Συγνώμη παιδεραστή, πήγαινες γυρεύοντας», έγραψε ο 47χρονος επιχειρηματίας. Και παρότι μετά «τα μάζεψε» διαγράφοντας το τουίτ, ο σπηλαιολόγος και δύτης θέλει να υποβάλει μήνυση.

Δεν γνωρίζουμε την προσωπική ζωή του δύτη, όμως τα κίνητρα του «mr tesla» ήταν σαφή και ως προς την εκπρόθεσμη αποστολή αμφίβολης χρησιμότητας υποβρυχίου και ως προς την εξύβριση ενός ανθρώπου που απλά τον αμφισβήτησε.

 

ELO

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here