Μικροπολιτική Μητσοτάκη: Εγκαλεί ΣΥΡΙΖΑ για ανεπάρκεια στα δημόσια έργα!

 «Η κυβέρνηση Τσίπρα πετσόκοψε το πρόγραμμα των δημοσίων επενδύσεων για να φτιάξει τα υπερπλεονάσματα» , υποστήριξε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυρ. Μητσοτάκης παρουσιάζοντας το πρόγραμμα του κόμματος του για τα δημόσια έργα ενώ ανέδειξε τις μεγάλες ευθύνες του ΣΥΡΙΖΑ στην καθυστέρηση σημαντικών έργων. 

Ο πρόεδρος της ΝΔ ανακοίνωσε ότι θα δημιουργηθεί μία επιτροπή υπό τον πρωθυπουργό προκειμένου να κάνει την διαχείριση των υποδομών και η οποία θα εγκρίνεται από το απαραίτητο υποσύνολο του υπουργικού συμβουλίου. «Η ΝΔ έστω και με λάθη παρήγαγε αποτελέσματα, δεν υπάρχει έργο που να μην έχει ολικά ή σε μεγάλο βαθμό την σφραγίδα της ΝΔ.

Η συνεισφορά του ΣΥΡΙΖΑ ήταν στην αρχή το κίνημα “δεν πληρώνω”, ήταν τα ψεύτικα δάκρυα για την παραχώρηση των περιφερειακών αεροδρομίων, ήταν ο πόλεμος της cosco, με τα στελέχη πλέον της οποίας ο κ.Τσίπρας τρέχει να φωτογραφηθεί. “Η ανεπάρκεια και η αδιαφορία του ΣΥΡΙΖΑ στα δημόσια έργα αποτυπώθηκαν δυστυχώς σε δύο τραγωδίες. Στην Μάνδρα και στο Μάτι και η προπαγάνδα του απεικονίστηκε στους ζωγραφισμένους μουσαμάδες στην Θεσσαλονίκη” επεσήμανε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε ειδική αναφορά στις θέσεις εργασίες που θα δημιουργηθούν μέσα από την υλοποίηση των μεγάλων έργων. “Τα έργα σημαίνουν θέσεις εργασίας, το δικό μας σχέδιο σημαίνει 43.000 έως 45.000 θέσεις εργασίες κάθε χρόνο. Οι σχετικές επενδύσεις έχουν κοστολογηθεί σε 10-12 δις ευρώ. Γι’ αυτό το πρόγραμμα μας αφορά κυρίως τους πιο αδύναμους, τους ανέργους. Το πρόγραμμα της ΝΔ έχει διδαχθεί από το παρελθόν από αποτελέσματα και από αστοχίες.

Ένα παράδειγμα προς αυτό είναι το μισό δις ευρώ που κόστισε η επιδείνωση των αστικών συγκοινωνιών της Αττικής”.

“Το πρόγραμμά μας είναι μια τολμηρή προσέγγιση για την συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα, αλλά μόνο έτσι θα αναθερμανθεί η οικονομία. Δεν είναι έργα τα οποία τα λέμε για να ανακοινωθούν αλλά είναι έργα που θα πραγματοποιηθούν, λέγοντας αντίο στις κατατμήσεις”, τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε την πρόθεσή του η επέκταση της σύμβασης παραχώρησης της Αττικής Οδού να τεθεί σε διαγωνισμό πριν από την λήξη της σύμβασης και τα χρήματα να χρησιμοποιηθούν για έργα σε ολόκληρη την χώρα.   “Όλη αυτή η συζήτηση παραμένει τελείως θεωρητική αν στο τόπο μας δεν έρθει πολιτική αλλαγή.

 

Το 2019 θα είναι έτος εκλογών. Το διακύβευμα των επόμενων εκλογών είναι συγκεκριμένο. Αξίζουμε κάτι πολύ καλύτερο μαζί με τους Έλληνες και στις υποδομές μπορούμε να προτάξουμε ένα εφαρμόσιμο πρόγραμμα” επεσήμανε χαρακτηριστικά.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here