Μικροεπεισόδια στη πορεία της ΠΟΕΔΗΝ έξω από τη Βουλή

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI/ΣΤ. ΜΙΣΙΝΑΣ

Η πορεία της  Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) στο κέντρο της Αθήνας, ολοκληρώθηκε στο υπουργείο Υγείας. Εξω από τη Βουλή ωστόσο, σημειώθηκε ένταση όταν εκπρόσωποι της ΠΟΕΔΗΝ επιχείρησαν να αναρτήσουν πανό αλλά απωθήθηκαν από αστυνομικές δυνάμεις.

Αντιπροσωπείας της ΠΟΕΔΗΝ συναντήθηκε με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Έξω από το υπουργείο Υγείας βρίσκονται επίσης συγκεντρωμένοι γιατροί της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας – Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), στο πλαίσιο στάσης εργασίας από τις 9.00 έως τις 15:00 που πραγματοποιούν σήμερα.

Οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία αρνούνται να συμμετάσχουν στην διαδικασία της αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων. Οπως επισημαίνει η ΠΟΕΔΗΝ «οι εργαζόμενοι στη Δημόσια Υγεία και την Πρόνοια αρνούνται να κατηγοριοποιηθούν με την αξιολόγηση, η οποία θα είναι εργαλείο δυσμενών υπηρεσιών και μισθολογικών μεταβολών, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη ότι εργάζονται σε συνθήκες εργασιακής εξουθένωσης 1 για 40 ασθενείς».

ΠΟΕΔΗΝ και ΕΙΝΑΠ διεκδικούν «δωρεάν υγεία, επαρκή χρηματοδότηση και στελέχωση των νοσοκομείων, των Κέντρων Υγείας, του ΕΚΑΒ και της Πρόνοιας, ένταξη στα ΒΑΕ, κατάργηση των μνημονίων και ανάκτηση των μνημονιακών απωλειών».

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την υποχρηματοδότηση και την υποστελέχωση των δημόσιων νοσηλευτικών ιδρυμάτων, αλλά και για το θέμα των συμβασιούχων, των οποίων οι συμβάσεις λήγουν τον Φεβρουάριο, πραγματοποίησαν το πρωί, μπροστά στα γραφεία της 3ης και 4η Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ), εργαζόμενοι νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης, κυρίως του Θεαγένειου, του ΑΧΕΠΑ και του Κέντρου Υγείας Τσοτυλίου, στο πλαίσιο της απεργίας που εξήγγειλε για σήμερα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ). Στη συνέχεια συναντήθηκαν με τις διοικήσεις της 3ης και 4ης ΥΠΕ, εξέθεσαν τα αιτήματά τους και ζήτησαν να διαβιβασθούν στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here