Μικρή αποκλιμάκωση στην απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου

Μικρή αποκλιμάκωση για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα,  παρουσίαζαν οι αποδόσεις των ελληνικών τίτλων το πρωί της Τετάρτης, αν και παραμένουν σε υψηλά, απαγορευτικά επίπεδα  για έξοδο στις αγορές. Συγκεκριμένα, το επιτόκιο του ελληνικού 10ετούς ομολόγου υποχωρούσε το πρωί της Τετάρτης κατά οκτώ μονάδες βάσης ή 1,72%, φτάνοντας στο 4,50% (χθεσινό κλείσιμο 4,58%), ενώ εντός της ημέρας είχε ανέλθει και στο 4,60%.

Πριν από έναν μήνα, το επιτόκιο του 10ετούς ελληνικού ομολόγου κυμαινόταν στο 4,03%. Το spread έναντι των γερμανικών ομολόγων βρίσκεται στις 395 μονάδες βάσης. Πτώση κατέγραφε το πρωί και η απόδοση του 5ετούς ομολόγου, που κυμαίνεται στο 3,51%.

Τα ελληνικά ομόλογα παραμένουν ευάλωτα στον διεθνή παράγοντα, ωστόσο στη σημερινή βελτίωση της εικόνας, εκτιμάται πως συμβάλει η αντίδραση που βγάζει το Χρηματιστήριο και η ανάκαμψη στις τραπεζικές μετοχές, αλλά και οι αναθεωρημένες εκτιμήσεις του ΔΝΤ για την οικονομία.

Στην αγορά κρατικού χρέους της γηραιάς ηπείρου η απόδοση του 10ετούς ιταλικού ομολόγουδιαμορφωνόταν στο 3,54%, καταγράφοντας άνοδο επτά μονάδων βάσης, ενώ μέσα στην ημέρα είχε σκαρφαλώσει και στο 3,61%. Χθες η διαφορά απόδοσης μεταξύ του ιταλικού και του γερμανικού 10ετούς ομολόγου είχε ανέλθει σε υψηλό πέντε ετών γύρω στις 316 μονάδες βάσης και η απόδοση του 10ετούς τίτλου υψηλό 4,5 ετών.

Οι επενδυτές στρέφουν την προσοχή τους στην πιστοληπτική αξιολόγηση της χώρας αφού υψηλόβαθμος οικονομολόγος της Moody’s Analytics δήλωσε το σχέδιο προϋπολογισμού της Ιταλίας είναι «λάθος». Μια υποβάθμιση του χρέους της Ιταλίας από τους οίκους πιστοληπτικής αξιολόγησης είναι πιθανή, δήλωσε εξέχων βουλευτής της κυβερνώσας Λέγκας.

Το επιτόκιο του γερμανικού 10ετούς ομολόγου παρέμενε σταθερό στο 0,55%. Η απόδοση τουγαλλικού 10ετούς κατέγραφε άνοδο μίας μονάδας βάσης στο 0, 90%. Το επιτόκιο του 10ετούς βρετανικού ομολόγου ενισχυόταν κατά μία μονάδα βάσης, στο 1,73%..

Στο μεταξύ, η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού κρατικού ομολόγου αυξάνεται σήμερα κατά δύο μονάδες βάσης και επανέρχεται στο 3,23%.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here