Μηδένισε τα κρούσματα κορονοϊού η Ταϊλάνδη, αριθμοί-ρεκόρ στη Βραζιλία

Το υπουργείο Υγείας της Κίνας ανακοίνωσε το πρωί του Σαββάτου ότι έως τα μεσάνυχτα χθες Παρασκευή καταγράφηκαν οκτώ νέα κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό στην ηπειρωτική χώρα, τα έξι εκ των οποίων ήταν «εισαγόμενα». Τα δύο κρούσματα μετάδοσης του SARS-CoV-2 εγχωρίως εντοπίστηκαν στην επαρχία Τζιλίν, ενώ δεν αναφέρθηκε κανένας νέος θάνατος από Covid-19.

Στην Κίνα, τη χώρα από την οποία ξεκίνησε η πανδημία και όπου επισήμως καταγράφηκαν συνολικά 4.633 θάνατοι επί συνόλου 82.941 κρουσμάτων, δεν έχει ανακοινωθεί ούτε ένας θάνατος ασθενούς από τα μέσα Απριλίου.

Πολύ θετικά είναι τα στοιχεία για την Ταϊλάνδη, όπου το τελευταίο 24ωρο δεν καταγράφηκαν νέα κρούσματα κορονοϊού ή θάνατοι από Covid-19. Πρόκειται για την δεύτερη ημέρα από τις 9 Μαρτίου που η χώρα δεν καταγράφει νέα κρούσματα.

Η χώρα έχει αρχίσει να ξανανοίγει επιχειρήσεις και να χαλαρώνει περιορισμούς που έχει επιβάλλει. «Σήμερα υπάρχουν δύο μηδενικά (…) ευχαριστούμε όλους τους Ταϊλανδούς για την συνεργασία τους», δήλωσε ο εκπρόσωπος του κυβερνητικού Κέντρου Διαχείρισης της Κρίσης με την Covid-19 Ταουισίν Ουισανουγιοτίν.

Συνολικά, η Ταϊλάνδη έχει καταγράψει συνολικά 3.025 κρούσματα νέου κορονοϊού και 56 θανάτους.

Ρεκόρ θανάτων στη Βραζιλία και τις ΗΠΑ

Το θλιβερό ρεκόρ των 15.305 κρουσμάτων μόλυνσης από τον κορονοϊό μέσα σε 24 ώρες κατέγραψε η Βραζιλία, η οποία βρίσκεται σε διαρκή πολιτική δίνη εξαιτίας της πολιτικής του προέδρου Μπολσονάρο όσον αφορά την πανδημία.

Χθες παραιτήθηκε ο  Υπουργός Υγείας Νέλσον Τάιχ μόλις ένα μήνα μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, ενώ το υπουργείο ανακοίνωσε 824 θανάτους και 15.305 επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2. Ο απολογισμός της πανδημίας του κορονοϊού στη Βραζιλία ως χθες ανερχόταν σε 14.817 νεκρούς επί συνόλου 218.223 κρουσμάτων μόλυνσης.

Στις ΗΠΑ, σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins, σημειώθηκαν άλλοι 1.680 θάνατοι και 26.396 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης. Στη Νέα Υόρκη παρατείνεται για ένα ακόμη μήνα το lockdown.

Συνολικά, οι ΗΠΑ θρηνούν 87.493 νεκρούς εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, είναι δηλαδή μακράν η χώρα με τον πιο βαρύ απολογισμό θυμάτων στον πλανήτη σε απόλυτες τιμές —αλλά πάντως όχι με βάση την αναλογία επί του πληθυσμού— μέχρι σήμερα.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here