Μηδέν κρούσματα στο Άγιο Όρος – Άγαρμπη καραντίνα για να αποφύγουν το Ρώσο Πρωθυπουργό

Αποχώρησε το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ από το ‘Αγιο Όρος, μετά την ολοκλήρωση άνω των 100 τεστ για τον κορωνοϊό.

Τα μέλη του κλιμακίου επισκέφθηκαν το πρωί τη σκήτη του Αγίου Δημητρίου (Λακκοσκήτη), όπου υπήρχε υποψία κρουσμάτων και διενήργησαν πενήντα τεστ, τα οποία βγήκαν όλα αρνητικά. Αρνητικά σύμφωνα με πληροφορίες είναι και δεκάδες τεστ που πραγματοποιήθηκαν στην Αθωνιάδα Σχολή και την ευρύτερη περιοχή των Καρυών.

Από τα συνολικά δέκα επιβεβαιωμένα κρούσματα που εντοπίστηκαν το τελευταίο τριήμερο σε δύο μονές και μια σκήτη (Αγίου Παύλου, Χελανδαρίου και Μπογκορόβιτσα) τέσσερις μοναχοί θετικοί στον κορωνοϊό κρίθηκε σκόπιμο να μεταφερθούν και νοσηλεύονται στη Θεσσαλονίκη. Ο ένας από αυτούς, ο 85χρονος, είναι στη ΜΕΘ.

Οι Ρώσοι

Οι Ρώσοι πάντως δικαίως διαμαρτύρονται ότι ενώ ήταν προγραμματισμένη για την Πέμπτη επίσκεψη του Πρωθυπουργού τους στο Άγιο Όρος,  η ελληνική κυβέρνηση δεν έκανε καμία προετοιμασία επ΄αυτής. Παρότι δηλαδή δηλώθηκε ως προσκυνηματική, δεν είθισται να έρχεται αρχηγός κράτους και να μην συναντάται με κανένα μέλος της κυβέρνησης. Ο υπουργός Εξωτερικών μάλιστα είχε και συνομιλίες επ΄αυτού με το Πατριαρχείο. Και αντί να οργανωθεί τυπικά έστω μια υποδοχή, ανακοινώθηκε… η καραντίνα. Και έγιναν όλα τόσο άγαρμπα, που οι Ρώσοι το έκαναν θέμα στα ΜΜΕ τους.

Ο Ρώσος Πρωθυπουργός θα κατέλυε σε μονή που δεν έχει κρούσμα και που έχει κυρίως Ρώσους μοναχούς και είχε προγραμματίσει και επίσκεψη με μικρή συνοδεία στις Καρυές. Λένε μάλιστα οι Ρώσοι ότι θα μπορούσε η ολιγομελής συνοδεία του Μιχαήλ Μισούστιν να προσκόμιζε και αρνητικά τεστ αν το πρόβλημα ήταν ο κορονοϊός και όχι ο Νίκος Δένδιας που μιλάει για «τρίτη Ρώμη» για τη Μόσχα και για καισαροπαπισμούς της Ρωσίας.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here