Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: Προκλητικά υποστήριξε ότι έχει μειωθεί η εγκληματικότητα

Με το προκλητικό επιχείρημα ότι δεν υπάρχει αύξηση της εγκληματικότητας αλλά αντίθετα μείωση προσπάθησε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης να πείσει τους πολίτες ότι ζουν σε ένα παράλληλο σύμπαν.

Επιθετικός, υποστήριξε παρουσιάζοντας στοιχεία εικονικής πραγματικότητας ότι υπάρχει μείωση της εγκληματικότητας καθώς καθώς «ανθρωποκτονίες, ληστείες και κλοπές μειώθηκαν από 10 έως 40% το πρώτο πεντάμηνο του 2021».

Επιχείρημα εικονικής πραγματικότητας που μάλλον η βασική του επιδίωξη είναι να διασκεδάσει τις σφοδρές αντιδράσεις στο πρόσωπό του από υπουργούς και βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης εμφανίστηκε επίσης σε γραμμή Άρη Πορτοσάλτε – ο οποίος είχε υποστηρίξει ότι οι πολίτες δεν πρέπει να φοβούνται γιατί οι μαφιόζοι ξέρουν σημάδι – λέγοντας  ότι ο πόλεμος των μαφιόζων στους δρόμους του Λεκανοπεδίου και το ξεκαθάρισμα λογαριασμών των ανθρώπων της νύχτας με πληρωμένα συμβόλαια «δεν είναι γενικό πρόβλημα των πολιτών».

«Με τη βαρβαρότητα στα Γλυκά Νερά και τον κύκλο αίματος των μπράβων δεν ανεβαίνει η εγκληματικότητα, αλλά το αίσθημα ανασφάλειας», είπε, κάνοντας λόγο για «συγκυριακούς λόγους» αύξησης της «εγκληματοφοβίας».

Για να γίνει πιστευτός κατέθεσε στοιχεία στη Βουλή που αναφέρουν πως «το πεντάμηνο του 21’ σε σχέση με 20’ υπάρχει μείωση 10-40%». Παράλληλα, σε μια προσπάθεια να μεταθέσει την ευθύνη από πάνω του και από την κυβέρνηση Μητσοτάκη χρησιμοποίησε τον προσφιλή τρόπο της κυβερνητικής παράταξης: «Για όλα φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ».

Ο Μιχ. Χρυσοχοϊδης έδωσε στο φως της δημοσιότητας τα στοιχεία με τις αποφυλακίσεις που έγιναν με βάση τις διατάξεις του νόμου Παρασκευόπουλου. Συγκεκριμένα ανάφερε πως τα τελευταία δύο χρόνια αποφυλακίστηκαν 117 σκληροί ποινικοί χωρίς βέβαια να μπορεί να αποδείξει πως αυτό συνδέεται με την έκρηξη της εγκληματικότητας των τελευταίων ημερών. Περιορίστηκε μονάχα να πει πως ένας «Αλβανός κακοποιός» που φέρεται να αποφυλακίστηκε με τον νόμο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, εγκλημάτησε εκ νέου.

Εντύπωσε προκάλεσε επίσης η αναφορά του περί πολέμου των μαφιόζων στους δρόμους του Λεκανοπεδίου και το ξεκαθάρισμα λογαριασμών των ανθρώπων της νύχτας με πληρωμένα συμβόλαια που, κατά τον υπουργό, «δεν είναι γενικό πρόβλημα των πολιτών».

Το κυβερνητικό στέλεχος αναφέρθηκε στην υπόθεση των Γλυκών Νερών χαρακτηρίζοντας «βάρβαρο» το έγκλημα, «σπάνιο και ανήκουστο για τα ήθη μας» επεαναλαμβάνοντας πως «τους δράστες τους αναζητά η αστυνομία».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here