Μια θαυμάσια εμπειρία χειραφέτησης

 

Του ΑΝΤΩΝΗ ΣΚΟΡΔΙΛΗ

Μια απρόσμενη όσο και θαυμάσια εμπειρία χειραφέτησης γεύτηκαν οι εκατοντάδες – για μια ακόμα φορά, το “Σύγχρονο Θέατρο” της οδού Ευμολπιδών ήταν κατάμεστο – θεατές που παρακολούθησαν στις 9 Δεκεμβρίου 2018 την παράσταση της χρονιάς «Πιο δυνατός κι από τον Σούπερμαν».

Μετά το τέλος της παράστασης, τα πολύ αποφασισμένα και αποφασιστικά μέλη της Κίνησης Χειραφέτησης Αναπήρων ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΝΟΧΗ κατέλαβαν τη σκηνή του θεάτρου εισπράττοντας “θύελλα χειροκροτημάτων”.

Όχι για τους εαυτούς τους, όχι επειδή οι ίδιοι είναι – που πράγματι είναι – “ελεύθεροι και ωραίοι”, αλλά στο όνομα των χιλιάδων αναπήρων που ζουν αιχμάλωτοι στα “ιδρύματα της ντροπής” και αποκλεισμένοι 100% από τα στη θεωρία αναφαίρετα θεμελιώδη κοινωνικά δικαιώματα και από την απορρόφηση των πλέον θεμελιωδών κοινωνικών αγαθών.

Ήξεις αφίξεις και αληθινή χειραφέτηση δεν συμβιβάζονται, τα ιδρύματα της ντροπής πρέπει ΟΛΑ να κλείσουν ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ, το σύνθημα εν μέσω χειροκροτημάτων μα και μπόλικης συγκίνησης πέρασε από την σκηνή στην πλατεία, στα χείλη μικρών και μεγάλων, για να μεταφερθεί από εκεί όσο το δυνατόν σε περισσότερους και σε περισσότερες.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here