Μια εβδομάδα μετά βρήκαν νεκρό τον ηθοποιό Γιάννη Σμυρναίο

Ο Γιάννης Σμυρναίος «έφυγε» από τη ζωή στα 79 του χρόνια σκορπίζοντας θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο της χώρας. Τον βρήκαν νεκρό στο σπίτι του, στην Κυψέλη,  περίπου μια εβδομάδα μετά το θάνατό του, όπως υπολογίζει ο ιατροδικαστής.

«Καλό σου ταξίδι καλέ μου φίλε και συναγωνιστή», αναφέρει ο συνάδελφός του Άγγελος Γραμμένος, που έκανε γνωστή και τη δυσάρεστη είδηση.

Είχε γεννηθεί στην Αθήνα στις 17 Οκτωβρίου 1940. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή Ωδείου Αθηνών από το 1964 έως το 1966.

Η πρώτη του θεατρική εμφάνιση, ήταν στο »Κυρία του Μαξίμ» του Ζορζ Φεϊντό με το θίασο Ρηγόπουλου – Αναλυτή το 1967. Στον κινηματογράφο εμφανίστηκε στην ταινία, »Ο χαζομπαμπάς» (1967). Συνεργάστηκε με αξιόλογους θιάσους, όπως Ρίζου- Χατζηχρήστου-Βογιατζή στο έργο »Αγάπη μου παλιόγρια (1969-70), Βουτσά-Ρίζου-Ναθαναήλ στο έργο »Ο επαρχιώτης» (1971-72), Καρρά (1972), Γκιωνάκη (1973-74), Αλεξανδράκη-Γαληνέα (1978), Γκιωνάκη, στο έργο»Το στραβόξυλο», Παπαναστασίου-Ιωαννίδου (1982), στο θέατρο »Καλουτά» στο έργο »Κολωνός και Κολωνάκι»,Ρίζου (1986-87), Χαλκιά-Παρτσαλάκη στο θέατρο »Μετροπόλιταν»στο έργο των Τσιφόρου-Βασιλειάδη »Δέκα μέρες στο Παρίσι και άλλα.

Φιλμογραφία

Ο χαζομπαμπάς (1967)
Γιακουμής μια ρωμέικη καρδιά (1970)
Κατηγορώ τους δυνατούς (1970)
Εν ονόματι του νόμου (1970)
Το παιδί της μαμάς (1970)
Οι άνδρες ξέρουν ν’ αγαπούν (1971)
Σ’ αγαπώ (1971)
Ο αισιόδοξος (1973)
Τροχονόμος… Βαρβάρα (1981)
Νοκ-άουτ στον έρωτα / Εγώ και το πουλί μου (1982)
Εδώ και τώρα αγγούρια (1982)
Η σιδηρά κυρία (1983)
Αγάπησα έναν Πόντιο (1986)
Ο καβαλάρης των F.M. Stereo (1986)
Ο αυτάκιας (1988)
Τρελάδικο πολυτελείας (1990).

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here