«Μια χαρά μου φέρθηκαν οι Ελληνες» είπε ο Τούρκος που οδήγησε το τρακτέρ του σε ελληνικό έδαφος

Πάνω από πενήντα δημοσιογράφοι περίμεναν στην αντίπερα όχθη τον Τούρκο που πέρασε με το τρακτέρ του στην Ελλάδα προ τεσσάρων ημερών και που απελάθηκε στις 04:00 το απόγευμα σήμερα.

Ο 38χρονος Τουρκος Μουσά Αλερίκ, που εργάζεται στο δήμο Αδριανουπόλεως, δήλωσε ανακουφισμένος.

«Επειδή εγώ δεν έχω κάνει κάποιο λάθος. Εγώ δεν έχω κάνει κάτι χωρίς άδεια. Γι’ αυτό το λόγο και με συγχώρησαν. Πραγματικά μου φέρθηκαν πολύ καλά. Βέβαια δεν είναι  ξενοδοχείο το κρατητήριο, αλλά  πραγματικά οι αστυνομικοί και όλοι μου συμπεριφέρθηκαν καλά. Μου έφερναν και το φαγητό μου…».

«Πήγα εκεί και με υποδέχθηκαν καλά, όπως σε μουσαφίρη (καλεσμένο, φιλοξενούμενο που έρχεται για επίσκεψη στο σπίτι). Τόσο η ελληνική δικαιοσύνη όσο και το δικαστήριο κατάλαβαν ότι έχω δίκιο, ότι δεν έκανα κάτι κακό».

Η οικογένειά του εμφανίστηκε ιδιαιτέρως συγκινημένη από την επανένωση, ενώ και ο δήμαρχος της Αδριανούπολης, Ρετζέπ Γκιουρκάν, ευχαρίστησε την ελληνική Δικαιοσύνη δηλώνοντας «οι ελληνοτουρκικές σχέσεις θα συνεχίσουν να βρίσκονται  σε καλό επίπεδο».

Ο 38χρονος απελάθηκε και  παραδόθηκε στις τουρκικές Αρχές στο προξενείο στις Καστανιές. Η απόφαση του δικαστηρίου  έχει επιβάλει στον Αλερίκ για την παράνομη είσοδό του στην χώρα μας πεντάμηνη ποινή φυλάκισης με αναστολή και την καταβολή χρηματικού ποσού ύψους 1.500 ευρώ καθώς και την απέλασή του. Εφ’ όσον ο 38χρονος δήλωσε ότι παραιτείται από οποιαδήποτε άλλη ένδικη διαδικασία εφαρμόστηκε η απόφαση της διοικητικής απέλασης. Όλες τις διαδικασίες για τις δικαστικές εκκρεμότητες ανέλαβε το τουρκικό προξενείο.

Η Ελλάδα,  εφαρμόζοντας κατά γράμμα τις αποφάσεις της δικαιοσύνης, σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα μετά τη σύλληψη του Τούρκου πολίτη φρόντισε οι διαδικασίες να γίνουν κάτω από απόλυτη νομιμότητα όμως με βασικό χαρακτηριστικό την ταχύτητα, ώστε και ο Τούρκος πολίτης να διωχθεί όπως ακριβώς ορίζει ο νόμος για την παράνομη είσοδό του στην Ελλάδα, αλλά  και να απελαθεί με γρήγορες διαδικασίες.

Τα τουρκικά ΜΜΕ προέβαλαν όλα το θέμα με τίτλο «Οι Ελληνες απέλασαν τον εργάτη  που φέρεται να μπήκε στο έδαφός τους»

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here