Μητσοτάκης: Η χώρα χρειάζεται τρίτο πρόγραμμα-Είμαι υπερήφανος για το έργο μου στο υπουργείο

ΦΩΤΟ: ΙΝΤΙΜΕ (ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ)

Την πεποίθηση ότι η χώρα χρειάζεται τρίτο μνημόνιο για να αποκατασταθεί η οικονομική κανονικότητα, εξέφρασε κατά τη συζήτηση που διεξάγεται στην Ολομέλεια της Βουλής για την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο βουλευτής απαντώντας σε αιχμή του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Εσωτερικών Ν. Βουτση ότι η συζήτηση αυτή δεν θα γίνει η κολυμβήθρα του Σιλωάμ για τις πολιτικές που εφάρμοσε η ΝΔ, ο κ. Μητσοτάκης υπερασπίστηκε τα πεπραγμένα του στο υπουργείο και ξεχνώντας τις χιλιάδες απολύσεις και τους χιλιάδες ανέργους τόνισε:  Είμαι υπερήφανος για το έργο μου στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης

«Συζητούμε για το τρίτο μνημόνιο με τον κίνδυνο του Grexit να μην έχει περάσει» τόνισε ο Κ. Μητσοτάκης κατά την αγόρευσή του σημειώνοντας ότι εδώ και μήνες «ειδοποιούσαμε ότι όταν ο φαντασιακός κόσμος συγκρούεται με την πραγματικότητα, κερδίζει η πραγματικότητα. Κάθε εβδομάδα, κάθε μέρα που περνάει το κόστος μεγαλώνει, μια επιχείρηση κλείνει» υπογράμμισε.

Ο κ. Μητσοτάκης αναγνώρισε στον πρωθυπουργό ότι έστω υπό την πίεση, έκανε το σωστό, προσθέτοντας όμως «μην περιμένετε να σας πούμε και μπράβο που επιχειρείτε να αποτρέψετε μία καταστροφή που εσείς οι ίδιοι προκαλέσατε».

Αναφερόμενος στη συμφωνία αποδέχθηκε ότι είναι επώδυνη με μία σειρά υφεσιακών μέτρων και ισχυρίστηκε ότι για να πετύχει δεν αρκεί να εφαρμόζονται επιλεκτικά κάποια μέτρα. «Επιλέξατε να καλύψετε τον δημοσιονομικό στόχο με αύξηση φόρων, ενώ υπήρχαν και υπάρχουν ακόμα και άλλες επιλογές» ανέφερε.

Έψεξε τον πρωθυπουργό για την απουσία του από τη συζήτηση καθώς και για τη δήλωσή του ότι δεν πιστεύει στο πρόγραμμα. «Το πρόγραμμα δεν πρόκειται να βγει εάν δεν στηρίξουμε τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις» επέμεινε ο κ. Μητσοτάκης.

«Σήμερα από τον πρωθυπουργό θα ήθελα να μιλήσει πραγματικά για μία νέα αρχή, για το πώς μπορούμε να κλείσουμε τον φαύλο κύκλο του λαϊκισμού των τελευταίων πέντε ετών. Οι βουλευτές της ΝΔ παίρνουν βάρος που δεν τους αναλογεί, θα ψηφίσουν από εθνική συνείδηση και όχι από κομματική πειθαρχία» πρόσθεσε.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, επιχειρώντας να εξιλεώσει τους βουλευτές της ΝΔ που θα υπερψηφίσουν το μνημόνιο, στα μάτια της κομματικής πελατείας, ανέφερε «είναι βολικό για κάποιους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να πουν ‘εμείς δεν το ψηφίσαμε’. Εμείς θα ψηφίσουμε τώρα και στις 23, αλλά a la carte κοινοβουλευτικές πλειοψηφίες δεν υπάρχουν. Μνημόνια με ξένα κόλυβα δεν θα κάνουμε» κατέληξε.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here