Μητρόπουλος: Ο Τσίπρας ετοιμάζεται να αναλάβει πρωτοβουλία

ΦΩΤΟ: ΙΝΤΙΜΕ (ΚΩΤΣΙΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ)

Ο πρωθυπουργός Α. Τσίπρας ετοιμάζεται να αναλάβει πρωτοβουλία, ώστε να γεφυρωθεί το χάσμα με τους δανειστές και να επιτευχθεί συμφωνία, σημείωσε το πρωί της Τρίτης ο αντιπρόεδρος της Βουλής Αλέξης Μητρόπουλος μιλώντας στο Star. 

Τόνισε ότι στο Μέγαρο Μαξίμου υπάρχει έντονη κινητικότητα, εν τούτοις, η κυβέρνηση δεν ανοίγει ακόμα τα χαρτιά της.

Αργά το βράδυ της Δευτέρας, εκδηλώθηκε πρωτοβουλία του προέδρου της Κομισιόν Ζ. Κ. Γιούνκερ, με νέα βελτιωμένη πρόταση προς την ελληνική κυβέρνηση.  Οι θεσμοί υποχωρούσαν στο θέμα της κατάργησης του ΕΚΑΣ και αφήνουν ανοικτό το θέμα της ρύθμισης της βιωσιμότητας του χρέους. Η αρχική θέση της κυβέρνησης ήταν απορριπτική, ωστόσο οι σημερινές έντονες διεργασίες δημιουργούν νέα δεδομένα ως προς την επίτευξη συμφωνίας ακόμη και εντός της ημέρας ώστε να μην εκπνεύσει η παράταση του προγράμματος και να εξασφαλισθεί τις επόμενες ημέρες η χρηματοδότηση της χώρας.

Το σίγουρο είναι ότι χθες αργά το βράδυ ο πρωθυπουργός ενημέρωσε ότι αναβάλει τις σημερινές συναντήσεις του με τους κοινωνικούς εταίρους ενώ έχει αναβληθεί και το briefing του κυβερνητικού εκπροσώπου Γ. Σακελλαρίδη προς του δημοσιογράφους.

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here