Μέχρι Τρίτη οι πρόσφυγες θα μεταφερθούν από το Πεδίον του Αρεως στον Ελαιώνα

Μέχρι την προσεχή Τρίτη  θα έχουν μεταφερθεί  στον Ελαιώνα, όλοι οι πρόσφυγες  που βρίσκονται σήμερα σε σκηνές στο Πεδίον του Αρεως.  Οι εργασίες στον Ελαιώνα  προχωρούν με εντατικούς ρυθμούς. Στόχος  είναι να αρχίσει η εγκατάσταση των πρώτων προσφύγων την Κυριακή και οι υπόλοιποι να έχουν μεταφερθεί έως την ερχόμενη Τρίτη.

Στον χώρο, συνολικής έκτασης 40 στρεμμάτων, τοποθετούνται κοντέινερ, τα περισσότερα εκ των οποίων είχαν χρησιμοποιηθεί το 1999 για τις ανάγκες στέγασης των σεισμοπαθών της πρωτεύουσας.

Το μεσημέρι της Παρασκευής, είχαν στηθεί περί τα 48-50, ενώ έως το βράδυ αναμένεται να έχει τοποθετηθεί το σύνολο των 66 οικίσκων. Τα συγκεκριμένα είναι επιφάνειας 30 τμ. διαθέτουν δύο υπνοδωμάτια, μπάνιο και κουζίνα, ενώ θα γίνει εγκατάσταση κλιματιστικών.

Σε αυτούς τους χώρους μπορούν να φιλοξενηθούν συνολικά περί τους 400 πρόσφυγες. Τυχόν πλεονάζον αριθμός προσφύγων θα εγκατασταθεί σε σκηνές.

Κλιμάκια της ΕΥΔΑΠ, της ΔΕΔΔΗΕ και της ΔΕΗ εργάζονται πυρετωδώς, ώστε μέχρι το βράδυ ή το αργότερο έως το πρωί του Σαββάτου να υπάρξει σύνδεση με νερό και ρεύμα, καθώς και να εξασφαλιστεί σύστημα αποχέτευσης.

Το συγκεκριμένο οικόπεδο, ιδιοκτησίας του δήμου Αθηναίων, βρίσκεται στην οδό Πολυκάρπου 89. Πρόκειται για υποβαθμισμένη περιοχή, περίπου 500 μέτρα από το σταθμό «Ελαιώνας» του μετρό, μακριά από κατοικημένες περιοχές, αν και στην ευρύτερη περιοχή δεν απουσιάζουν οικίες.

Αντίθετα πλεονάζουν εταιρείες μεταφορών και συνεργεία αυτοκινήτων, ενώ ακριβώς δίπλα βρίσκεται ο χώρος όπου φιλοξενείται κάθε Κυριακή το παζάρι των ρακοσυλλεκτών.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here