Μεξικό: Αστυνομικοί πούλησαν σε συμμορία τρεις Ιταλούς για 43 ευρώ

Σε μέλη συμμορίας του οργανωμένου εγκλήματος, πουλήθηκαν έναντι συνολικά «43 ευρώ» από μεξικανούς αστυνομικούς, τρεις Ιταλοί, οι οποίοι εξαφανίστηκαν στα τέλη Ιανουαρίου στο δυτικό Μεξικό και αγνοούνται.

Την καταγγελία έκανε ο Φραντσέσκο Ρούσο, γιος του ενός από τους τρεις Ναπολιτάνους.

Οι Ιταλοί που κατάγονται από τη Νάπολη, εξαφανίστηκαν την 31η Ιανουαρίου αφού προσήχθησαν από πρατήριο καυσίμων στον δήμο Τεκατιτλάν, στο νότιο τμήμα της Πολιτείας.

Τρεις αστυνομικοί και μία αστυνομικίνα συνελήφθησαν και φέρονται να ομολόγησαν ότι ενέχονται στην εξαφάνιση, την 31η Ιανουαρίου, των τριών Ιταλών στην Πολιτεία Χαλίσκο, στο δυτικό Μεξικό, ανακοίνωσε το Σάββατο η πολιτειακή εισαγγελία.

Τα τέσσερα στελέχη των μεξικανικών δυνάμεων επιβολής της τάξης «ομολόγησαν πως παρέδωσαν (σ.σ.: τους τρεις Ιταλούς) σε μέλη (συμμορίας) του οργανωμένου εγκλήματος στην Τεκατιτλάν», πόλη 16.500 κατοίκων, σε απόσταση περίπου 600 χλμ. δυτικά της πρωτεύουσας, εξήγησε ο πολιτειακός εισαγγελέας Ραούλ Σάντσες.

«Πήγαν για να πουλήσουν γεννήτριες»

Οι τρεις αστυνομικοί και η αστυνομικίνα, που όλοι τους υπηρετούσαν στην Τεκατιτλάν, αντιμετωπίζουν κατηγορίες για την «εξαφάνιση» των τριών Ιταλών, πρόσθεσε ο εισαγγελέας.

Σύμφωνα με τον Φραντσέσκο Ρούσο, οι τρεις Ιταλοί πήγαν στο Μεξικό για να πουλήσουν γεννήτριες και δεν είχαν την παραμικρή σχέση με το οργανωμένο έγκλημα.

Ο ίδιος διέψευσε τη φήμη κατά την οποία ο πατέρας του, ηλικίας 60 ετών, χρησιμοποιούσε πλαστά έγγραφα στο ταξίδι του στο Μεξικό. Ο αδελφός του είναι 25 ετών, ο εξάδελφός του 29.

«Η Ιταλία πρέπει να κινητοποιηθεί, πρέπει να μας πουν πού είναι. Ελπίζουμε ότι βρίσκονται ακόμη στη ζωή», τόνισε από την πλευρά του ο Τζίνο Μπεργκαμέ, εκπρόσωπος της οικογένειας.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here