Μετσόβιο Πολυτεχνείο ίσον Columbia για αριστούχους

Πραγματική επανάσταση στον χώρο της Παιδείας κάνει το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο της Αθήνας που για πρώτη φορά στην Ελλάδα προσφέρει προπτυχιακό τίτλο σπουδών σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κολούμπια των ΗΠΑ -ένα ιδιωτικο Πανεπιστήμιο που θεωρείται πάντως απο τα καλύτερα των ΗΠΑ. Το πτυχίο που θα παίρνουν οι  αριστουχοι φοιτητές της Ελλάδας θα είναι κοινό, θα έχει στη σφραγίδα και των δύο ιδρυμάτων,εφ΄όσον πάντως οι φοιτητές πάνε στις ΗΠΑ. Οι σπουδές των Ελλήνων φοιτητών που θα πηγαίνουν στις ΗΠΑ,  θα είναι επί της ουσίας δωρεάν.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Τα Νέα” πρόκειται για μια συμφωνία στην οποία κατάληξε ο πρύτανης του ΕΜΠ Γιάννης Γκόλιας με τις αρχές του Κολουμπια και το πρόγραμμα  θα ξεκινήσει σε 12 μήνες και θα αφορά σε φοιτητές που έχουν διακριθεί για τις επιδόσεις τους. Το ΕΜΠ έχει εξασφαλίσει μειωμένο κόστος σπουδών για τους Έλληνες φοιτητές στις ΗΠΑ και το κόστος αυτό δεν θα επιβαρύνει τους ίδιους -θα καλύπτεται είτε από δωρεές του ιδρύματος είτε με υποτροφίες.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ξεκινούν άμεσα οι διαδικασίες για την παροχή από ΕΜΠ και Κολούμπια κοινού master degree με δυνατότητα στους φοιτητές του ενός πανεπιστημίου να παρακολουθήσουν τα μαθήματα του πέμπτου έτους για το νέο δίπλωμα σε μια σειρά ειδικότητες Μηχανικού στο άλλο πανεπιστήμιο.
Παράλληλα θα προωθηθούν διαδικασίες για την παροχή νέου πτυχίου με τη δυνατότητα οι φοιτητές κάθε πανεπιστημίου να μπορούν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα του δεύτερου έτους για επιλεγμένα υπάρχοντα προγράμματα μεταπτυχιακών ή διδακτορικών σπουδών στο άλλο πανεπιστήμιο.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here