Μέτρα του Υπουργείου Παιδείας για τη στήριξη των κατοίκων στις πληγείσες περιοχές

                                                                     

 

Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις τις περιοχές που επλήγησαν από την καταστροφή, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Παιδείας, καταγράφοντας τα μέτρα που έχει λάβει γι τη στήριξη των κατοίκων στις πληγείσες περιοχές και των παιδιών τους.

Οπως επισημαίνεται:

Σε συνεργασία με τον Δήμο Ραφήνας ξεκινά λειτουργώντας  αρχικά σχολικές μονάδες προκειμένου να αποτελέσουν σημείο αναφοράς για γονείς και μαθητές. Συγκεκριμένα, από την Παρασκευή 27/07/2018  στο 1ο ΔΣ Ραφήνας , στο 1ο Γυμνάσιο Νέας Μάκρης και στο 1ο ΓΕΛ Ραφήνας θα υπάρχουν εκπαιδευτικοί που  θα απασχολούν τα παιδιά για όσο χρόνο οι γονείς τους επιθυμούν να τα αφήσουν. Στα σημεία αυτά θα γίνεται αποτύπωση της υπάρχουσας κατάστασης με σκοπό τη συστηματική απασχόληση με στόχευση την ουσιαστική υποστήριξη παιδιών και γονέων. Σε περίπτωση που υπάρξει μεγάλο ενδιαφέρον θα ενταχθούν στην προσπάθεια στήριξης  και άλλες σχολικές μονάδες οι οποίες θα εξοπλιστούν με τα αναγκαία μέσα και υλικά.

Το Υπουργείο Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων θα στηρίξει, σε συνεργασία  με άλλα υπουργεία και φορείς, τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης έτσι ώστε μακροπρόθεσμα να υπάρξουν προγράμματα υποστήριξης μαθητών και των οικογενειών τους.

Η εκπαιδευτική κοινότητα εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήριά  σ’ όλους  εκείνους που έχασαν τους αγαπημένους τους και συμπαραστέκεται στους συνανθρώπους της  που βρέθηκαν τούτο το καλοκαίρι του 2018 να θρηνούν για τις ανατροπές στη ζωή τους.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here