Μέτρα-φόροι για να ενισχυθεί η εθνική κινηματογραφική παραγωγή

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI(K. ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ)

Αποδεκτό έκανε η κυβέρνηση το αίτημα των κινηματογραφικών παραγωγών για επαναφορά του Ειδικού Φόρου επί των εισιτηρίων των κινηματογραφικών αιθουσών καθώς πρόκειται για φόρο ανταποδοτικού χαρακτήρα και όχι για φόρο υπέρ τρίτων.  

Ωστόσο, το εν λόγω θέμα θα τεθεί στις συζητήσεις που διεξάγονται αυτή την περίοδο με εκπροσώπους των Θεσμών και μέχρι την οριστική διευθέτηση του ζητήματος, η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην πίστωση του ποσού, που αντιστοιχούσε στις εισπράξεις του Ειδικού Φόρου, στον κρατικό Προϋπολογισμό του 2015.

Είχε προηγηθεί συνάντηση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γ. Δραγασάκη και του υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Αρ. Μπαλτά με εκπροσώπους της Ένωσης Σκηνοθετών-Παραγωγών Ελληνικού Κινηματογράφου, της Ένωσης Ελληνικού Ντοκιμαντέρ και του Συνδέσμου Ανεξάρτητων Παραγωγών Οπτικοακουστικών Έργων, κατά την οποία εκφράσθηκε η βούληση της κυβέρνησης να στηρίξει έμπρακτα την εθνική κινηματογραφική παραγωγή.

Στο πλαίσιο αυτό, το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες προκειμένου οι τηλεοπτικοί σταθμοί να εφαρμόσουν τις διατάξεις του νόμου 3905/2010 που προβλέπουν τη διάθεση του 1,5% του ετήσιου κύκλου εργασιών ή των ετήσιων διαφημιστικών εσόδων τους για την παραγωγή ή συμπαραγωγή κινηματογραφικών έργων.

Τέλος, η κυβέρνηση ξεκινά διάλογο, με όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς, για τη σύνταξη ενός ολοκληρωμένου σχεδίου με στόχο αφενός τη στήριξη και ανάπτυξη της ελληνικής κινηματογραφικής παραγωγής αφετέρου την προσέλκυση αλλοδαπών παραγωγών.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here