Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, πορείες και ταλαιπωρία σε Αθήνα λόγω Ομπάμα, Πολυτεχνείου

Τα αυστηρά μέτρα ασφαλείας, οι αποκλεισμοί περιοχών της πρωτεύουσας από την αστυνομία, η έντονη αστυνομική παρουσία στους δρόμους, σε συνδυασμό με τις εκδηλώσεις και πορείες και έχουν εξαγγελθεί,  προμηνύουν μια δύσκολη εβδομάδα για τους Αθηναίους.

Η διήμερη επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα και η επέτειος του Πολυτεχνείου, έχουν κινητοποιήσει χιλιάδες αστυνομικούς. Το βράδυ της Δευτέρας αναμένεται να οριστικοποιηθούν τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στα οποία θα συμβάλουν και οι 450 ειδικοί πράκτορες και άνδρες των ειδικών δυνάμεων ασφαλείας του αμερικανού προέδρου έφτασαν ήδη με ειδικά μεταγωγικά στην Αθήνα, μεταφέροντας μαζί τους και τα θωρακισμένα αυτοκίνητα.

Οι προγραμματισμένες συγκεντρώσεις κατά Ομπάμα:

  • Σε συγκέντρωση στο Πολυτεχνείο στις 5 το απόγευμα της Τρίτης καλεί η Οργάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού (ΟΡΜΑ).
  • Την ίδια ημέρα, στις 5.30μμ, επίσης στο Πολυτεχνείο, θα συγκεντρωθούν η αναρχική ομάδα Ρουβίκωνας, η αναρχική συλλογικότητα Νέας Φιλαδέλφειας, η «Κόκκινη γραμμή-ομάδα για την εργατική αντεπίθεση» και η «Συνέλευση αναρχικών-κομμουνιστών για την ταξική αντεπίθεση ενάντια στην ΕΕ».
  • Στις 6 μμ της Τρίτης, και πάλι στο Πολυτεχνείο, συγκέντρωση και πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία οργανώνουν μέλη της Ανοιχτής Συνέλευσης Αναρχικών και της Αυτοοργανωμένης Δομής Υγείας Εξαρχείων (ΑΔΥΕ).

Κινητοποίηση κατά της επίσκεψης Ομπάμα οργανώνουν και εργαζόμενοι-φοιτητές

  • Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) καλεί την Τρίτη στις 6.30 μμ στην Ομόνοια, σε συλλαλητήριο που οργανώνει, από κοινού με το ΠΑΜΕ, τα εργατικά συνδικάτα, τους συλλόγους αυτοαπασχολούμενων, τους συλλόγους γυναικών και φοιτητικούς συλλόγους.

«Όλοι στους δρόμους και στα συλλαλητήρια για την επίσκεψη Ομπάμα» προτρέπει και η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΔΟΕ), που υποστηρίζει ότι «η παρουσία του αμερικανού προέδρου αποτελεί πρόκληση για τον ελληνικό λαό, την παραμονή της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου κατά της αμερικανοκίνητης χούντας».

«Όσοι θέλουν να διαμαρτυρηθούν, μπορούν να το κάνουν, αλλά σε περιοχές όπου δεν θα κινηθεί ο αμερικανός πρόεδρος» ξεκαθάρισε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, λέγοντας ότι οι διαδηλώσεις διαμαρτυρίας είναι αναφαίρετο δημοκρατικό δικαίωμα των πολιτών.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here